Päätöstiedote 2.2.2015: Tuusulan kunnanhallituksen päätöksiä

02.02.2015

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.   

38 § Valtuuston 26.1.2015 pidetyn kokouksen päätösten laillisuus ja täytäntöönpano

Kunnanhallitus päätti todeta KunL 56 §:n mukaisesti valtuuston 26.1.2015 pidetyn kokouksen päätösten syntyneen laillisessa järjestyksessä ja olevan täytäntöönpanokelpoisia ja merkitä toivomusponnen tiedokseen.

39 § Liikekeskuskonseptin kilpailutus ja Hyrylän keskustan kehittämistä koskevat jatkotoimenpiteet

Jussi Salonen esitti Tuija Reinikaisen, Päivö Kuusiston ja Pasi Huuhtasen kannattamina, että kunnanhallitus kehottaa kuntakehityslautakuntaa ja kuntakehitystä välittömästi liikekeskuksen konseptikilpailutuksen rinnalla, osana Hyrylän (Tuusulan keskustan) yleissuunnitelmaa ja Pohjoisen keskustan asemakaavatyötä järjestämään uudentyyppisen ideakilpailun kumppanuusperiaatteella esimerkiksi työpajakilpailun/seminaarikilpailun, jossa parissa päivässä eri ryhmät tuottavat arkkitehtonisen, toiminnallisen idean ja perustelevat myös sen taloudellisen kannattavuuden ja toteutettavuuden. Tässä toimintamallissa viranhaltijat, keskeiset luottamushenkilöt ja asiantuntijat sparraavat ryhmiä seminaarikisan ajan.

Salla Heinänen esitti, että kunnanhallitus kehottaa kuntakehitystä välittömästi liikekeskuksen konseptikilpailutuksen rinnalla, osana Hyrylän (Tuusulan keskustan) yleissuunnitelmaa ja Pohjoisen keskustan asemakaavatyötä järjestämään uudentyyppisen ideakilpailun kumppanuusperiaatteella esimerkiksi työpajakilpailun/seminaarikilpailun, jossa parissa päivässä eri ryhmät tuottavat arkkitehtonisen, toiminnallisen idean ja perustelevat myös sen taloudellisen kannattavuuden ja toteutettavuuden. Tässä toimintamallissa viranhaltijat, keskeiset luottamushenkilöt ja asiantuntijat sparraavat ryhmiä seminaarikisan ajan. Esitys raukesi kannattamattomana.

Ari Nyman esitti, ettei Tuusulan kunta sitoudu varaamaan kunnan tai sen yhteistyökumppaneiden toiminnoille tilaa liikekeskuksesta noin 600 m2 verran eikä uimahallin asiakaspysäköintiä varten toteuteta 80 autopaikkaa osana liikekeskuksen pysäköintijärjestelyjä. Esitys raukesi kannattamattomana.

Kunnanhallitus päätti toteuttaa liikekeskuksen konseptikilpailutuksen esityslistan liitteenä olevan kilpailuohjelman mukaisesti Rykmentinpuistossa.

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa kuntakehityksen tarkentamaan kilpailuohjelmaa tekemällä siihen teknisluonteisia tarkistuksia.

Kunnanhallitus päätti kehottaa kuntakehityslautakuntaa ja kuntakehitystä välittömästi liikekeskuksen konseptikilpailutuksen rinnalla, osana Hyrylän (Tuusulan keskustan) yleissuunnitelmaa ja Pohjoisen keskustan asemakaavatyötä järjestämään uudentyyppisen ideakilpailun kumppanuusperiaatteella esimerkiksi työpajakilpailun/seminaarikilpailun, jossa parissa päivässä eri ryhmät tuottavat arkkitehtonisen, toiminnallisen idean ja perustelevat myös sen taloudellisen kannattavuuden ja toteutettavuuden. Tässä toimintamallissa viranhaltijat, keskeiset luottamushenkilöt ja asiantuntijat sparraavat ryhmiä seminaarikisan ajan.

Lisäksi kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

40 § Kaavoituksen työohjelma vuodelle 2015 ja vuoden 2014 seuranta

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi työohjelman vuoden 2014 seurannan ja hyväksyä kaavoituksen työohjelman vuodelle 2015. Kunnanhallitus päätti poistaa Hiivoonlahden kaavahankkeen kaavoituksen vuoden 2015 työohjelmasta.

41 § Tillander Tuula, kaavamuutoshakemus

Kunnanhallitus päätti, että kaavamuutosta ei ryhdytä valmistelemaan esityslistalla mainituin perustein erillisenä kaavahankkeena.

42 § Valtiovarainministeriö, hallituksen esitys metropolihallintoa koskevaksi lainsäädännöksi, lausunto

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi valtiovarainministeriön 10.12.2014 päivätyn lausuntopyynnön hallituksen esityksestä metropolihallintoa koskevaksi lainsäädännöksi ja valtioneuvoston asetuksesta metropolihallinnon valtionavustuksista.

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi 10.12.2014 päivätyt luonnokset hallituksen esitykseksi eduskunnalle metropolihallintoa koskevaksi lainsäädännöksi ja valtioneuvoston asetukseksi metropolihallinnon valtionavustuksista.

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi KUUMA-johtokunnan asiassa 7.1.2015 antaman lausunnon.

Kunnanhallitus päätti antaa valtiovarainministeriölle Tuusulan kunnan lausuntona esityslistan perusteluosan mukaisen lausunnon ja todeta myös lausuntonaan, että siltä osin kuin hallituksen esitystä metropolihallintoa koskevaksi lainsäädännöksi on arvioitu myös metropolialueen kokonaisuuden näkökulmasta käsin, Tuusulan kunta yhtyy KUUMA-johtokunnan lausuntoon.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

43 § Kesätyöllistämistuki ja kesätyöpaikat kunnan toimipisteissä vuonna 2015

Kunnanhallitus päätti julistaa yrityksille, yhdistyksille ja järjestöille tarkoitetun kesätyöllistämistuen haettavaksi tiistaihin 31.3.2015 klo 16.00 mennessä ja että työllistämistuki yrityksille, yhdistyksille ja järjestöille koskee työllistämisaikaa 1.5.-30.9.2015.

Kunnanhallitus päätti hyväksyä, että nuorten kesätyöllistäminen kunnan toimipisteisiin toteutetaan määrärahan puitteissa edellä kuvatulla tavalla ja että kesätyöpaikkojen haku toteutetaan 16.2.-15.3.2015.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

44 § Marja-Liisa Ikosen kuolinpesä, hakemus Valtiokonttorille omaisuuden luovuttamiseksi kunnalle

Kunnanhallitus päätti hakea Valtiokonttorilta Marja-Liisa Ikosen kuolinpesän omaisuutta luovutettavaksi kunnalle käytettäväksi perusteluosassa mainittuun tuusulalaisten lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoiminnan järjestämiseen.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

45 § Kunnanhallituksen edustajien nimeäminen lautakuntiin ja vesihuoltoliikelaitoksen johtokuntaan toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti nimetä edustajansa alla mainittuihin lautakuntiin ja johtokuntaan toimikaudeksi 2015-2016:

- Ilmari Sjöblomin kuntakehityslautakuntaan

- Päivö Kuusiston kasvatus- ja koulutuslautakuntaan

- Aila Koivusen kulttuurilautakuntaan

- Ilkka Seppälän liikuntalautakuntaan

- Pasi Huuhtasen nuorisolautakuntaan

- Kari Frimanin sosiaali- ja terveyslautakuntaan

- Tuija Reinikaisen tekniseen lautakuntaan

- Ari Nymanin rakennuslautakuntaan

- Salla Heinäsen vesihuoltoliikelaitoksen johtokuntaan.

46 § Kunnan edustajan nimeäminen yhtiö- ym. kokouksiin v. 2015-2016

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa talousjohtajan tai hänen nimeämänsä edustamaan Tuusulan kuntaa osakeyhtiöiden, kiinteistöyhtiöiden, asunto-osakeyhtiöiden ym. yhtiöiden sekä yleishyödyllisten yhdistysten, säätiöiden ja muiden yhteisöjen, joissa kunta on osakkaana tai jäsenenä, varsinaisissa ja ylimääräisissä yhtiö-, vuosi- ym. kokouksissa. Valtuutus on voimassa kunnanhallituksen toimikauden.

Kunnanhallitus päätti ilmoittaa näille yhteisöille, että kutsu kokouksiin tulee lähettää kunnan lisäksi myös suoraan talousjohtajalle.

47 § Tytäryhteisöjen hallitusehdokkaat v. 2015-2016

Kunnanhallitus päätti nimetä toimikaudekseen 2015-2016 tytäryhteisöjen hallitusehdokkaat seuraavasti:

- Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n hallitukseen Sauli Stoltin (henkilökohtainen varajäsen: Marja-Leena Kulmala), Tuula Salmisen (henkilökohtainen varajäsen: Elina Väänänen), Kari Frimanin (henkilökohtainen varajäsen: Marko Ceder), Kyösti Kukkohovin (henkilökohtainen varajäsen: Jari Haavisto) ja Asta Juntusen (henkilökohtainen varajäsen: Ulla Anttonen) jäseniksi, Sauli Stoltin puheenjohtajaksi ja Tuula Salmisen varapuheenjohtajaksi

- As Oy Tuusulan Haukilahdentie 3:n hallitukseen Aila Koivusen jäseneksi

- Kiinteistö Oy Haukkamäen hallitukseen Matti Pirttisen, Jarno Ruusalan ja Heidi Hanhelan jäseniksi ja Martti Pirttisen puheenjohtajaksi

- Kiinteistö Oy Hyrylän Ostoskeskuksen hallitukseen Mika Heinon, Pentti Kilpeläisen ja Päivi Turusen jäseniksi ja Mika Heinon puheenjohtajaksi

- Kiinteistö Oy Tuusulan Lahelankankaan toimitalon hallitukseen Hans Malmlundin, Tanja Pekkolan ja Toni Luoteen jäseniksi ja Hans Malmlundin puheenjohtajaksi

- Kiinteistö Oy Riihikallion Lähipalvelukeskuksen hallitukseen Jyrki Kaijan (henkilökohtainen varajäsen: Outi Hämäläinen), Harri Lipastin (henkilökohtainen varajäsen: Tuula Hyttinen), Jari Haaviston (henkilökohtainen varajäsen: Lari Koistinaho) ja Arja-Leena Aho (henkilökohtainen varajäsen: Liisa Kirves) jäseniksi ja Jyrki Kaijan puheenjohtajaksi.

- Kiinteistö Oy Tuusulan Vanhan Kunnantalon hallitukseen Jouko Riolan (henkilökohtainen varajäsen: Kalevi Mölkänen) ja Tuija Reinikaisen (henkilökohtainen varajäsen: Ulla Anttonen) jäseniksi.

- Tuusulan kansanopiston Oy:n hallitukseen Kalevi Piipon, Tanja Pekkolan, Raili Mankin, Irma Jokisen ja Matias Korkiavuoren jäseniksi ja Kalevi Piipon puheenjohtajaksi

- Kellokosken Jäähalli Oy:n hallitukseen Pasi Pikkaraisen, Liisa Palvaksen ja Ari Maskosen jäseniksi

- Tuusulan Jäähalli Oy:n hallitukseen Jyri Paavolan, Pertti Airikan, Harri Lipastin ja Tiina-Kaisa Laakso-Liukkosen jäseniksi ja Jyri Paavolan puheenjohtajaksi

- Tuusulan Tekonurmi Oy:n hallitukseen Jani Peltosen, Mika Mäki-Kuhnan ja Tiina-Kaisa Laakso-Liukkosen jäseniksi ja Jani Peltosen puheenjohtajaksi

- Tuusulan Tenniskeskus Oy:n hallitukseen Pekka Ruotsalaisen ja Laila Malisen jäseniksi ja Pekka Ruotsalaisen puheenjohtajaksi

- Jokelan Tekonurmi Oy:n hallitukseen Pasi Huuhtasen, Tuula Rantilan, Sami Tammisen jäseniksi ja Sami Tammisen puheenjohtajaksi

- Kiinteistö Oy Riihikallion päiväkotikeskuksen hallitukseen Pentti Kilpeläisen, Inkeri Kostiaisen ja Mauno Lehtisen jäseniksi ja Pentti Kilpeläisen puheenjohtajaksi.

48 § Hyrylän kehittämistoimikunnan asettaminen toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti asettaa toimikaudekseen 11-jäsenisen Hyrylän kehittämistoimikunnan, jonka tehtävänä on mm. tehdä kunnanhallitukselle esityksiä Hyrylän alueen kehittämiseksi.

Kunnanhallitus päätti nimetä Ulla Anttosen, Marko Cederin, Paula Hyttisen, Leena Jäntin, Nina Kiurun, Pekka Koivumäen, Pirjo Maulan, Anne Mäkisen, Antti Piipon, Sampsa Raution ja Lars Winqvistin toimikunnan jäseniksi ja valita heistä Lars Winqvistin puheenjohtajaksi ja Antti Piipon varapuheenjohtajaksi.

Lisäksi kunnanhallitus päätti todeta, että kunnanjohtaja nimeää toimikunnalle sihteerin ja että toimikunta voi tarpeen mukaan kuulla asiantuntijoita.

49 § Jokelan kehittämistoimikunnan asettaminen toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti asettaa toimikaudekseen 11-jäsenisen Jokelan kehittämistoimikunnan, jonka tehtävänä on mm. tehdä kunnanhallitukselle esityksiä Jokelan kehittämiseksi.

Kunnanhallitus päätti nimetä Lea Ahosen, Kari Frimanin, Pasi Huuhtasen, Outi Huuskon, Seppo Häyrisen, Paavo Juntusen, Pentti Kaasisen, Marjut Kylliäisen, Marika Lähdeniemen, Essi Piiroisen ja Markku Ranta-ahon toimikunnan jäseniksi ja valita heistä Seppo Häyrisen puheenjohtajaksi ja Marjut Kylliäisen varapuheenjohtajaksi.

Kunnanhallitus päätti todeta, että kunnanjohtaja nimeää toimikunnalle sihteerin ja että toimikunta voi tarpeen mukaan kuulla työssään asiantuntijoita.

50 § Kellokosken kehittämistoimikunnan asettaminen toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti asettaa toimikaudekseen 11-jäsenisen Kellokosken kehittämistoimikunnan, jonka tehtävänä on mm. tehdä kunnanhallitukselle esityksiä Kellokosken kehittämiseksi.

Kunnanhallitus päätti nimetä Pertti Alivirran, Hannu Helasvuon, Kyösti Lehtosen, Kari Leppiahon, Ari Maskosen, Liisa Palvaksen, Laura Peussan, Antti Seppälän, Kari Sillmanin, Arja Taipaleen ja Heli Uddin toimikunnan jäseniksi ja valita heistä Liisa Palvaksen puheenjohtajaksi ja Kyösti Lehtosen varapuheenjohtajaksi.

Kunnanhallitus päätti todeta, että kunnanjohtaja nimeää toimikunnalle sihteerin ja että toimikunta voi tarpeen mukaan kuulla asiantuntijoita.

51 § Riihikallion kehittämistoimikunnan asettaminen toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti asettaa toimikaudekseen 11-jäsenisen Riihikallion kehittämistoimikunnan, jonka tehtävänä on mm. tehdä kunnanhallitukselle esityksiä Riihikallion kehittämiseksi.

Kunnanhallitus päätti nimetä Aulikki Baas-Kurosen, Heidi Farénin, Jari Haaviston, Ville Harjun, Liisa Kirveksen, Mika Kolehmaisen, Esko Makkosen, Laura Mannisen, Markus Meckelborgin, Ritva Nuutisen ja Jere Pulskan toimikunnan jäseniksi ja valita heistä Heidi Farenin puheenjohtajaksi ja Markus Meckelborgin varapuheenjohtajaksi.

Kunnanhallitus päätti todeta, että kunnanjohtaja nimeää toimikunnalle sihteerin ja että toimikunta voi tarpeen mukaan kuulla asiantuntijoita.

52 § Kuntauudistustoimikunnan asettaminen v. 2015-2016

Kunnanhallitus päätti asettaa toimikaudelle 2015-2016 kuntauudistustoimikunnan, jonka tehtävänä on tukea kunnanhallituksen ja valtuustoryhmien kannan muodostamista mm. kuntauudistukseen ja SOTE-uudistukseen välittämällä informaatiota ja tarkastelemalla eri vaihtoehtoja Tuusulan kannalta.

Kunnanhallitus päätti nimetä toimikuntaan Sanna Kervisen, Tuija Reinikaisen, Päivö Kuusiston, Arto Lindbergin, Lauri Untamon, Veikko Seunan, Sami Tammisen, Jussi Salosen, Merja Kuusiston, Kirsi Viitasen, Ari Nymanin, Ilkka Seppälän, Pasi Huuhtasen, Ilona Toivasen, Seppo Noron, Risto Rämön ja kunnanjohtaja Hannu Joensivun.

Kunnanhallitus päätti nimetä jäsenistä toimikunnalle Sanna Kervisen puheenjohtajaksi ja Tuija Reinikaisen ja Päivö Kuusiston varapuheenjohtajiksi.

Lisäksi kunnanhallitus päätti todeta, että kunnanjohtaja nimeää toimikunnalle sihteerin.

53 § Nimistötoimikunnan asettaminen toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti asettaa toimikaudekseen 4-jäsenisen nimistötoimikunnan, jonka tehtävänä on kaavoituksen pyynnöstä antaa lausuntoja uusia alueita koskevissa kaavoissa ja tarvittaessa myös kunnallisten rakennusten nimeämisessä. Toimikunta kokoontuu tarvittaessa.

Kunnanhallitus päätti nimetä Liisa Kirveksen, Raili Kuusjärven, Jukka Lehtosen ja Kurt Ratian toimikunnan jäseniksi ja valita heistä Raili Kuusjärven puheenjohtajaksi ja Jukka Lehtosen varapuheenjohtajaksi.

Lisäksi kunnanhallitus päätti todeta, että kunnanjohtaja nimeää toimikunnalle sihteerin.

54 § Elinkeinoneuvottelukunta; jäsenten nimeäminen toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti nimetä Salla Heinäsen, Pasi Huuhtasen, Aila Koivusen, Merja Kuusiston, Mika Mäki-Kuhnan, Jussi Salosen, Ilmari Sjöblomin, Raimo Stenvallin ja Kirsi Viitasen elinkeinoneuvottelukuntaan Tuusulan kunnan edustajiksi toimikaudeksi 2015-2016.

55 § Klaavonkallion yhteistyöryhmän jäsenten nimeäminen toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti nimetä Nina Kiurun, Tiina-Kaisa Laakso-Liukkosen, Tia Laine-Ylijoki-Laakson, Heidi Metsolan, Veikko Seunan, Juho Tuomiston ja Lauri Untamon kunnan edustajiksi Klaavonkallion yhteistyöryhmään toimikaudeksi 2015-2016.

Lisäksi kunnanhallitus päätti nimetä Lauri Untamon kunnan edustajista yhteistyöryhmän puheenjohtajaksi.

56 § Yhteistyökomitean kunnan edustajien nimeäminen toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti valita yhteistyökomiteaan vuosiksi 2015-2016 Salla Heinäsen (henkilökohtainen varajäsen: Sanna Kervinen), Päivö Kuusiston (henkilökohtainen varajäsen: Jani Peltonen) ja Kari Frimanin (henkilökohtainen varajäsen: Ari Nyman) sekä kunnanjohtaja Hannu Joensivun (henkilökohtainen varajäsen: Tuula Hyttinen ) kunnan (työnantajan) edustajaksi ja Päivö Kuusiston varapuheenjohtajaehdokkaaksi.

57 § Jokelan kansalaisopiston johtokunta; kunnan edustajan nimeäminen toimikaudeksi 2015-2016

Kunnanhallitus päätti valita Martti Turtolan edustajakseen Jokelan kansalaisopiston johtokuntaan toimikaudeksi 2015-2016.

58 § Eteva-kuntayhtymän yhtymäkokousedustajan valinta v. 2015-2016

Kunnanhallitus päätti valita Arto Lindbergin Eteva-kuntayhtymän yhtymäkokouksiin edustajakseen ja Olli Kamusen hänelle henkilökohtaiseksi varaedustajaksi toimikaudeksi 2015-2016.

59 § Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokousedustajan valinta v. 2015-2016

Kunnanhallitus päätti valita Sanna Luodelahden Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokouksiin edustajakseen ja Veikko Seunan hänelle henkilökohtaisen varaedustajaksi toimikaudeksi 2015-2016.

60 § Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymän yhtymäkokousedustajan valinta v. 2015-2016

Kunnanhallitus päätti valita Jard Salmisen Uudenmaan Päihdehuollon kuntayhtymän yhtymäkokouksiin edustajakseen ja Vesa Lundbergin hänelle henkilökohtaisen varaedustajaksi toimikaudeksi 2015-2016.

61 § Jätehuoltomääräykset, lausunto

Kunnanhallitus päätti antaa esityslistan perustelutekstin mukaisen lausunnon.

Lisäksi kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

62 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

63 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

Esityslista

 

Takaisin