Tuusulan valtuuston päätöksiä 21.9.2015

21.09.2015

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

120 § Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän uudistaminen Keski-Uudellamaalla, raportti

Valtuusto päätti merkitä tiedoksi valmistuneen sote-raportin.

Valtuusto päätti sitoutua sote-valmistelun jatkamiseen perustuen alueyksikkö-malliin Uudellamaalla yhteistyössä muiden kuntien, STM:n, HUSin, Etevan yms. kanssa (organisaationa esim. kuntayhtymä, kunta tms.).

Valtuusto päätti todeta, että tarkemmat yksityiskohdat ml. sote-jatkovalmistelun talousarvio ja hallitusohjelman mukaisiin kokeiluihin osallistuminen tuodaan käsittelyyn myöhemmin syksyllä 2015.

121 § Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen päivitetty loppuraportti ja yhdistymissopimus

Valtuusto päätti todeta, että kuntarakennelain mukainen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen loppuraportti on päivitetty selvityksessä mukana olevien kuntien tiedoilla ja yhdistymisselvityksen ohjausryhmän toimeksiannon mukaisesti.

Valtuusto päätti merkitä yhdistymissopimusluonnoksen tiedoksi.

Valtuusto päätti, ettei Tuusulan kunta jatka yhdistymissopimusluonnoksen valmistelua ja irtautuu Keski-Uudenmaan kaupunkiyhdistymisselvityksestä.

Valtuusto päätti esittää, että alueemme kuntayhteistyötä tulee edelleen tehostaa erityisesti kuntalaisten sujuvan asioinnin mahdollistamiseksi kuntarajojen yli.

Lisäksi valtuusto päätti ehdottaa Järvenpäälle ja Keravalle neuvottelujen käynnistämistä nykyistä tiiviimmästä kuntayhteistyöstä ja -organisaatioista etenkin teknisen toimen tehtävien osalta sekä sivistystoimessa ja Keskisen Uudenmaan vetovoiman ja tehokkuuden lisäämiseksi myös muiden naapurikuntiemme kanssa.

Yhteistyötä tulee tehostaa myös palveluverkon ja investointien suunnittelussa, samalla yrityksiä kannustetaan kuntarajojen ylitse käyvään yhteistyöhön myös kuntien kanssa.

122 § Toimivalta kunnallis- ja kiinteistöverosta vapauttamisessa vuosina 2016-2018

Valtuusto päätti, ettei Tuusulan kunta pidätä ratkaisuvaltaa kunnallis- ja kiinteistöverosta vapauttamisessa itsellään.

123 § Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy, takauksen myöntäminen korjaushankkeisiin otettavalle lainalle

Valtuusto päätti antaa kunnan omavelkaisen takauksen Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n Handelsbankenilta (lainanantaja Stadshypotek Ab, Suomen sivukonttoritoiminta) ottamalle 1 200 000 euron lainalle, jolla yhtiö rahoittaa eri vuokratalojen korjaushankkeita. Laina-aika on 20 vuotta ja lainaa lyhennetään puolivuosittain.

Valtuusto päätti, että yhtiö maksaa kunnalle vuosittain 0,20 %:n takausprovision taatun lainan maksamattomasta pääomasta.

Valtuusto päätti, että vakuudeksi hyväksytään kunnan hallussa aiemmin myönnettyjen lainojen vastavakuutena olevat, lainojen lyhennysten myötä uudeksi vastavakuudeksi vapautuneet kiinnitykset.

Esityslista

Takaisin