Jokelalaisia kutsutaan kuntalaisten iltaan juttelemaan vetovoimaisen puutarhataajaman rakentamisesta

21.04.2016

Kevään kuntalaisten illoissa pohditaan yhdessä asukkaiden kanssa vetovoimaisen Tuusulan rakentamista. Vuoden toinen kuntalaisten ilta järjestetään tiistaina 26. huhtikuuta Jokelassa. Syksyllä kuntalaisten iltojen sarja jatkuu Hyrylässä ja Riihikalliossa.  

Kuntalaisten ilta alkaa lyhyellä katsauksella Jokelan ajankohtaisiin asioihin. Ajankohtaiskatsauksen jälkeen käynnistyvät vetovoimakahvilat, jossa jutellaan kahvi- tai teekupin äärellä, miten voimme yhdessä rakentaa Tuusulasta vetovoimaista kotipaikkaa.

Vetovoimakahviloita on tarjolla eri aiheista. Tulevaisuustyöpajassa keskustellaan Jokelan kaavoituksesta ja keskustan kehittämisestä. Mukana työpajassa on mm. kaavoituksen edustajia. Vetovoimainen Jokela -työpajassa pohditaan, miten voidaan yhdessä rakentaa vetovoimaista Jokelaa. Avoimuus ja yhdenvertaisuus -työpajassa keskustellaan yhdenvertaisuustyön käynnistämisestä, työpajassa voidaan myös jutella monikulttuurisuuden lisääntymisestä. Lisäksi ideoidaan yhdessä, miten Tuusulan uudistuvista nettisivuista tulisi yhä käyttäjäystävällisemmät.

- Toivotamme jokelalaiset tervetulleiksi pohtimaan sitä, miten saisimme Jokelasta yhä paremman paikan asua ja elää. Hyvä kotipaikka syntyy yhdessä tekemällä. Mukaan vetovoimaisen asuinpaikan rakentamiseen tarvitaan kuntalaisia, paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä, Tuusulan valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg sanoo.

Kuntalaisten illassa on kuuntelemassa ja keskustelemassa joukko luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita. Myös Jokelan kehittämistoimikunta on mukana kuntalaisten illassa.

Pienistä kuntalaisista pidetään huolta sillä aikaa, kun vanhemmat ovat mukana keskustelemassa. Lastenhoidosta vastaa Tuusulan 4H-yhdistys.

Kuntalaisten illat järjestää Tuusulan kunta.

Tuusulan valtuuston tekemässä kuntastrategiassa on nimetty jokaiselle valtuustokauden vuodelle oma teema. Kuluvan vuoden aiheena ovat vetovoimaiset keskukset. Lisäksi valtuusto on määritellyt yhdeksi keskeiseksi strategiseksi kehittämishankkeeksi kunnan vetovoimaisuuden kehittämisen.

 

Kevään toinen kuntalaisten ilta järjestetään tiistaina 26. huhtikuuta klo 18 Jokelan koulukeskuksessa (Jyväkuja 13).

 

Kuntalaisten ilta

 

Takaisin