Aurora Hentusen konsertissa musiikki syntyy ympäröivien taideteosten inspiroimana Taiteilijakoti Erkkolassa

08.03.2024

Taiteilijakoti Erkkolassa on esillä jälleen nuorta lahjakkuutta, kun Aurora Hentusen jazz-henkiset sävelet täyttävät salin 21.3. Hänen musiikkigenrensä liittyy myös Erkkolan näyttelyyn ”Liikahduksia – modernin kaupungin aiheita 1900-luvulta”, joka juhlistaa suurena jazzin ystävänä tunnetun taidemaalari, -graafikko ja kuvanveistäjä Lars-Gunnar ”Nubben” Nordströmin 100-vuotisjuhlavuotta. Nuoret jazzmuusikot ovat valokeilassa kevään Minä elän! -klubeilla kuvanveistäjä Nubbenin juhlavuoden kunniaksi.

Minä elän! -klubi tarjoaa aavistuksen kokeilevamman musiikkielämyksen kuulijalle pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen konsertilla. Hän hurmaa kuulijansa kappaleillaan, joita mukana on värittämässä muusikko Branislav Vlaisavljevic.

”Odotan malttamattomana konserttia taiteilijakodissa! Pääsin tutustumaan Erkkolaan viime syksynä. Museorakennus on kaunis ja intiimi, jossa on mahdollisuus tuntea sen historia”, Aurora Hentunen kertoo.

Minä elän! -klubi: Aurora Hentunen on osa Lars-Gunnar Nordströmin 100-vuotisjuhlavuotta. Taidemaalari, kuvanveistäjä Lars-Gunnar ”Nubben” Nordström (1924–2014) oli suomalaisen abstraktin taiteen edelläkävijä ja jazz-musiikin suuri ystävä. Monille tämän päivän taiteilijoille Nubben on toiminut inspiraationa, myös Hentuselle.

”Olen hyvin otettu, että minua pyydettiin konsertoimaan Nubben 100 -juhlavuoden kunniaksi. Nordströmin teokset ovat minulle tuttuja jo entuudestaan, ja varsinkin hänen teoksensa ”Sininen hetki” on minulle tärkeä. Kuten Nubbenin kovasti rakastamassa jazz-musiikissa, hän teki taidettaan monipuolisesti eri tekniikoilla, omannäköisesti ja vieden sitä aina eteenpäin. Olen rakentanut konserttini juuri näitä asioita silmällä pitäen ja hänen taidettaan lähemmin tutkien. Minä elän! -klubilla kuullaan omaa musiikkiani, vahvasti improvisoituja osia, ja eri tekstuurien ja soundien tuomista Erkkolan oman pystypianon lisäksi kosketinsoittimien ja efektien kautta”, Hentunen valottaa tulevaa konserttia ja suhdettaan Nubbenin taiteeseen.

Minä elän! -klubi: Aurora Hentunen
To 21.3. klo 19, kesto n. 1 h
Taiteilijakoti Erkkola, Rantatie 25, Tuusula
Liput 20 €, ennakkoon lippu.fi tai valtuutetut jälleenmyyjät (mm. R-kioskit, TuusInfo, Taiteilijakoti Erkkola ja Halosenniemi). Sisään myös Kaikukortilla, paikkoja rajoitetusti.
www.tuusula.fi/minaelanklubit

Aurora Hentunen kuvaaja Ani Jo
Pianisti-säveltäjä Aurora Hentunen. Kuvaaja Ani Jo.

Minä elän -klubit jatkuvat Halosenniemessä ja Aleksis Kiven kuolinmökillä

Seitsenhenkinen The Watercolors -yhtye tuo levynjulkaisukiertueensa 17.4. Halosenniemeen. Yhtye on oboisti Janne Saarisen sävellyksiä tulkitseva jazzyhtye, jonka uniikissa kokoonpanossa soivat oboen lisäksi viulu, alttoviulu, sello, vibrafoni, kontrabasso ja rummut. The Watercolors maalailee musiikillaan melodisia "jazz-akvarelleja", joissa yhdistyvät jazzin spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikista tutut sointivärit. Liput konserttiin 20 €.

Aleksis Kiven kuolinmökin pihalla kuullaan 6.6. tarinoita Tuusulan naisten elämästä – ja vähän esiintyjienkin. ”Naisen Pää” on syväluotaus naisen elämänkaareen, poimintoja onnesta ja kipupisteistä. Muusikko Satu Seikun sävellykset ja vahvat laulunsanat sekä näyttelijä Johanna Nurmimaan tarinat kuljettavat kuulijaa eteenpäin lämmöllä ja huumorilla. Musiikkiteatteriesitykseen on vapaa pääsy. Ota mukaan retkituoli tai piknik-viltti.

Minä elän! -klubit ovat tunnelmallisia ja intiimejä kulttuuriklubeja, joissa keskitytään kulttuurin ja taiteen tuottamaan mielen hyvinvointiin erityisesti sanataiteen ja musiikin parissa. Klubien miljöönä toimivat Tuusulan museokohteet Pekka Halosen perheen ateljeekoti Halosenniemi, J. H. Erkon talo Taiteilijakoti Erkkola sekä Aleksis Kiven kuolinmökki.

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Aurora Salomaa, aurora.salomaa@tuusula.fi, p. 040 314 3435
kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, jaana.hopeakoski@tuusula.fi, p. 040 314 3436

Takaisin