Kansallisen veteraanipäivän vietto Tuusulassa 27.4.

23.04.2024 klo 09.00

Lauantaina 27.4. vietetään kansallista veteraanipäivää, jonka kunniaksi Tuusulassa Ilmatorjuntamuseon alueella (Klaavolantie 2, Tuusula) järjestetään juhlallisuuksia. Tiedossa on kaikille avoin tilaisuus Tuusulan veteraanipuistossa, kutsuvierastilaisuus veteraaneille puolisoineen ja konsertti, johon on vapaa pääsy 200 henkilölle saapumisjärjestyksessä. 

Kansallisen veteraanipäivän vietto käynnistyy lauantaina 27.4. kello 12 Tuusulan veteraanipuistossa alkavalla kaikille avoimella tilaisuudella. Ohjelmassa on kuoroesityksiä, veteraanijärjestöjen seppeleenlasku muistomerkille ja puhe. Veteraanipuiston avajaisia vietettiin vuosi sitten kansallisen veteraanipäivän kunniaksi. 

Veteraanipuiston tilaisuuden jälkeen juhlallisuudet jatkuvat kello 13 Ilmatorjuntamuseon Tuusulahallissa kutsuvierastilaisuudessa, johon on ennakkoilmoittautuminen. Kutsuvierastilaisuuden ohjelmassa on juhlapuhe, musiikkia, kunnan tervehdys, nuorten puhe, kenttähartaus, seppelpartion lähettäminen Tuusulan kirkkomaalle ja Kellokosken sankariristille sekä kenttälounas. Vieraille on museo-opastusmahdollisuus tilaisuuden jälkeen.

Kutsuttuna ovat niin veteraanijärjestöihin kuuluvat kuin myös järjestäytymättömät nais- ja miesveteraanit puolisoineen. Kunniamerk­kien käyttöä tilaisuudessa toivotaan. Ilmoittautuminen kutsuvierastilaisuuteen puhelimitse 040 314 3002 tai sähköpostitse minna.makitalo@tuusula.fi.

Kello 15 Ilmatorjuntamuseolla alkavaan kansallisen veteraanipäivän Sininen ja valkoinen -konserttiin on vapaa pääsy sisääntulojärjestyksessä 200 henkilölle. Ilmatorjuntamuseo tarjoaa myös vapaan pääsyn museoalueelle juhlapäivän kunniaksi kello 11–17.

Lisätietoja Kansallisen veteraanipäivän vietto Tuusulan kunnassa -tapahtumailmoituksessa Tuusulan tapahtumakalenterissa. Lämpimästi tervetuloa tilaisuuksiin!

Juhlallisuuksiin osallistuvat Tuusulan kunta, Tuusulan seurakunta, Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys ry, Sotainvalidien Veljesliitto / Keravan seudun jaosto, Tuusulan Rintamaveteraanit ja Tuusulan Sotaveteraanit. 

Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme
Veteranernas arv bevaras – tillsammans lyckas vi

Lisätiedot:
Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi


Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain huhtikuun 27. päivänä Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Kansallinen veteraanipäivä on yleinen liputuspäivä.

Takaisin