Tuusulan kouluverkkoa uudistetaan palveluverkkosuunnitelman mukaisesti − vastaa kyselyyn!

26.04.2024 klo 11.00

Tuusulan kunta kehittää palveluverkkoaan valtuuston hyväksymän palveluverkkosuunnitelman mukaisesti, ja seuraavana on valmistumassa Tuusulanjärven kampus, jossa toiminta käynnistyy elokuussa 2024. Vuonna 2025 valmistuvat Riihikallion ja Rykmentinpuiston kampukset. Kuluvan kuun aikana arvioidaan Ruotsinkylän koulun mahdollisuutta siirtyä osaksi Riihikallion kampusta.

Tulevien kampusten valmistuminen parantaa monilla tavoin Tuusulan kunnan oppimisympäristöjä. Erityisesti sisäilmahaasteita sisältävistä kouluista luovutaan.  Muutoksia tapahtuu myös toiminnallisin ja koulujen saavutettavuuteen liittyvin perustein, josta esimerkkinä Tuusulan ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhdistäminen Tuusulanjärven kampukselle. Tuusulanjärven kampuksen katon alle sijoittuvat nykyinen Kirkonkylän koulu ja Klemetskog skola sekä Kievarin ja Mikkolan päiväkodit. Rykmentinpuiston kampukseen sijoittuvat elokuussa 2025 Hyökkälän koulu ja Mikkolan koulu. Lisäksi kampuksen yhteyteen tulee päiväkoti.

Ruotsinkylän koulun vaihtoehdot pohdinnassa

Ensi vuonna valmistuva Riihikallion kampus tarjoaa mahdollisuuden muutokseen myös Ruotsinkylän koululle, jonka toiminta on palveluverkkosuunnitelman mukaisesti siirtymässä Lahelan kampukseen sen valmistuessa. Lahelan kampuksen on määrä valmistua vuonna 2029.

Ruotsinkylän koulu on 75 oppilaan alakoulu vuosiluokille 1−6 ja se toimii tällä hetkellä aikaisempien sisäilmahaasteiden vuoksi osin väistötiloissa. Koulun vanhojen tilojen sisäilmatilannetta tarkkaillaan aktiivisesti. Riihikallion koulu on n. 850 oppilaan yhtenäiskoulu vuosiluokille 1−9. Lahelan koulu on noin 900 oppilaan koulu, ja kampuksella on myös päiväkoti. Ruotsinkylän koulun toiminta voisi siirtyä elokuussa 2025 osaksi uutta Riihikallion kampusta. Riihikallion kampuksen modernit ja turvalliset tilat tarjoavat erinomaiset puitteet Ruotsinkylän koulun oppilaille Lahelan kampuksen valmistumiseen saakka.

Riihikallioon siirtymisellä tavoitellaan uusien koulurakennusten tuomia hyötyjä suunniteltua aikaisemmin sekä noin 200 000 euron vuosittaista taloudellista säästöä. Oppilaille koituvia hyötyjä on arvioitu olevan mm. turvalliset ja terveet tilat, taito- ja taideaineiden opetuksen tilojen monipuolistuminen, oppilaan tuen ja opiskeluhuollon palveluiden saavutettavuuden paraneminen sekä valinnaisainemahdollisuuksien lisääntyminen. Suunnitelmana on jättää Ruotsinkylän koulun liikuntasali edelleen kuntalaisten hyödynnettäväksi.

KUNTALAISKYSELY

Kuntalaiset voivat antaa näkemyksensä asiassa seuraavista vaihtoehdoista:

  1. Ruotsinkylän koulu siirtyy osaksi Riihikallion koulua elokuussa 2025.
  2. Ruotsinkylän koulu siirtyy osaksi tulevaa Lahelan koulua elokuussa 2029.

Pyydämme kuntalaisia arvioimaan kummankin vaihtoehdon osalta:

  • hyödyt kuntalaisten kannalta
  • haitat kuntalaisten kannalta
  • muut huomioon otettavat asiat kuntalaisten kannalta.

Näkemyksen voi jättää sunnuntaihin 5.5.2024 mennessä verkkolomakkeella. Hyödynnämme näkemyksiä osana kunnan päätöksentekoa.

 

Yhteistyöterveisin

Tiina Simons, sivistysjohtaja

Markus Torvinen, opetuspäällikkö

 

Takaisin