Tuusulan Kansallisessa dialogissa keskusteltiin turvallisuudesta ja luottamuksesta − ihmisten kohtaamisen tärkeys korostui turvallisuustekijänä

29.04.2024 klo 12.00

Tuusulassa järjestettiin 10.4.2024 Kansallinen dialogi turvallisuudesta ja luottamuksesta. Keskustelijoina oli tuusulalaisia vapaaehtoisia, asukkaita, asiantuntijoita ja vaikuttajia.

− Tuusulan kansallisen dialogin osallistujat ymmärsivät turvallisuuden sen laajassa merkityksessä fyysisenä, psykologisena, sosiaalisena ja taloudellisena olosuhteena. Dialogissa keskusteltiin sosiaali- ja terveyspalveluista, sosiaaliturvasta, digitalisaatiosta, perinteisestä ja sosiaalisesta mediasta, eriarvoisuudesta, yksinäisyydestä, yhteisöllisyydestä, kiireestä, liikenteestä ja valvonnasta, kertoo dialogia vetänyt yhteisömanageri Katja Repo.

− Keskustelijat kertoivat pitävänsä Tuusulaa pääosin turvallisena asuinpaikkana. Tuusulan viestintä sai kiitosta myönteisestä uutisoinnista ja tiedotuksesta, täydentää keskustelun kirjurina toiminut Hanna Vesimäki.

Dialogitilaisuus oli osaltaan vastaus ihmisten toiveeseen ennakkoluulottomasta kohtaamisesta ja kuulluksi tulemisesta. Turvallisuutta ja luottamusta rakennetaan kaikissa vuorovaikutustilanteissa, niin kunnan toiminnassa kuin asukkaiden kesken.

− Ihmisten kohtaaminen korostui keskustelussa voimakkaasti. Kohtaamiset ja ihmisten tunteminen lisää turvallisuutta. On helpompi tarjota apua ja pyytää sitä, kun olemme tuttuja, Repo rohkaisee.

− Keskustelijat kokivat dialogin voimaannuttavaksi, koska siinä ei tarvinnut keksiä ratkaisua ja kaikkia kuunneltiin tasavertaisesti. Erilaisista lähtökohdista ja olosuhteista huolimatta monista asioista oltiin yhtä mieltä, jatkaa Vesimäki.

Lue lisää 10.4. pidetystä Kansallisesta dialogista blogista.

Kansalliset dialogit rakentavat yhteistä ymmärrystä yhteiskunnallisesti ajankohtaisista asioista − seuraava järjestetään Tuusulassa 21.5.

Kansalliset dialogit ovat tapa rakentaa ymmärrystä yhteiskunnallisista ilmiöistä, haasteista ja mahdollisuuksista kansalaisten, yhteisöjen ja viranomaisten yhteistyönä. Tilaisuuksissa keskustellaan yksilöille, yhteisöille ja yhteiskunnalle tärkeistä teemoista ihmisten osallisuuden vahvistamiseksi ja ymmärryksen lisäämiseksi. Tuusulassa Kansallisten dialogien teema nivoutuu ajankohtaisesti myös kunnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman sekä turvallisemman tilan periaatteiden laatimiseen.

Seuraava Kansallinen dialogi järjestetään Tuusulassa 21.5. Lisätietoja Tuusulan tapahtumakalenterista:
Turvallisuus ja luottamus - avoin keskustelu

Lisätiedot:
Yhteisömanageri Katja Repo, katja.repo@tuusula.fi, 040 314 3048
Suunnittelija Hanna Vesimäki, hanna.vesimaki@tuusula.fi, 040 314 3083

Takaisin