Yritysvierailut jatkuvat − kohteena kasvuhakuinen Meira Nova

03.07.2024 klo 13.15

Tuusulan kunta jatkaa yritysvierailujaan. Juhannusviikolla vuorossa oli vuodesta 2007 asti Palkkitiellä toimineen S-ryhmään kuuluvan Meira Novan pääkonttori ja logistiikkakeskus.

− Kuulimme Meira Novan, Suomen johtavan foodservice-alan tukkukaupan, toiveista Tuusulalle ja siitä, miten kunta voi olla avuksi. Pystymme tarjoamaan yrityksille monenlaiseen liiketoimintaan liittyviä palveluita, ja tiivistämme esimerkiksi työvoiman saatavuuden ja koulutuksen palveluita yritysten tarpeiden mukaan, kertoo pormestari Kalle Ikkelä.

Meira Nova toimittaa monenlaisia tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, teollisia elintarvikkeita, pakasteita ja juomia. Asiakkaina ovat ammattikeittiöt, esimerkiksi ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt ja hotellit.

Yrityksellä on terminaaleja eri puolilla Suomea. Vuonna 2023 myynti oli liki 400 miljoonaa euroa, ja tavaraa kuljetettiin yli 4 000 asiakkaan toimipisteeseen.

− Yrityksemme tähtää kasvuun myös tulevaisuudessa, ja olemme panostaneet työvoiman saatavuuteen monin tavoin, sanoo Meira Novan toimitusjohtaja Pasi Berggren.

Osaavalle henkilökunnalle työpaikan hyvä saavutettavuus on kohtuullisten työmatkojen näkökulmasta tärkeää.

− Tuusula on vetovoimainen ja erittäin elinvoimainen, vahvasti kasvava kunta Hyrylän keskustoineen ja palveluineen, asuinalueineen ja kampuksineen. Etelä-Tuusulassa on kehitteillä uusia monipuolisia yritysalueita, kuten Rykmentinportti, Focus ja Kiilan Kiertola, listaavat kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén ja elinkeinopäällikkö Toni Popovic.

− Tuusulan kunta on Keski-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä Keudan omistajia, joten kunnan ja Keudan avulla yritykset voivat löytää tarvittaessa vastauksia koulutustarpeisiinsa. Lisäksi TE-palveluiden muutos vuoden vaihteessa tuo kunnille suuremman vastuun työllistämisestä. Olemme jatkossa osa Keski-Uudenmaan työllisyysaluetta ja pyrimme huomioimaan alueen yritysten työvoiman tarpeet ketterästi, toteaa pormestari Ikkelä.

Tuusulan kunta ja Meira Nova jatkavat hyvää yhteistyötä ja keskustelua myös vastuullisuudesta. Meira Novalla vastuullisuus on mukana kaikessa: se ottaa toiminnassaan huomioon vaikutukset ympäristöön, henkilöstöön ja sidosryhmiin. Myös Tuusulan ilmasto-ohjelma painottaa vastuullisuus- ja ilmastokysymyksissä yritysyhteistyötä. Meira Novan tavoitteena on olla hiilinegatiivinen jo vuonna 2025.

Meira Nova vierailu


Lisätiedot:
Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi
Kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén, pirjo.siren@tuusula.fi
Elinkeinopäällikkö Toni Popovic, toni.popovic@tuusula.fi

Takaisin