Tuusulan kunnan osallisuussivusto on valmistunut

15.12.2017 klo 10.20

Tuusulan kunnassa on loppuvuodesta valmisteltu osallisuussivustoa. Asukkaiden osallisuudesta on kunnassa jo hyviä kokemuksia, mutta kuva tehdystä työstä on ollut hajanainen. Nyt valmistunut osallisuussivusto kokoaa ajankohtaisen osallisuustyön yhteen paikkaan.

- Sivustolta löytyy muun muassa osallisuusasioita kokoava kalenteri sekä hyvien käytänteiden levittämistä varten perustettu blogi. Myös meneillään olevat kyselyt on koottu nyt yhteen paikkaan, kertoo projektissa viestinnän koordinaattorina työskennellyt Anu Heikkilä.

Sivusto toimii myös kunnassa kuluvana vuonna perustettujen alueellisten kehittämisverkostojen kotina. Yhtenä osiona ovat asukkaiden ja kunnan työntekijöiden kertomat osallisuustarinat. Tarinoita on tehty muun muassa ulkoilukaveritoiminnasta, lähiliikuntapaikkojen osallistavasta suunnittelusta ja Tuusulanjärven virkistyskäytön kaavatyöpajasta. Kuvituksen sivustolle on tehdyt Aarne Kempas.

Vaikka sivusto on toteutettu asukkaan näkökulmasta tekijät toivovat sen palvelevan myös kunnan työntekijöitä

- Työntekijät Tuusulassa tekevät jo osallisuustyötä täyttä päätä. Toivon, että osallisuus hahmottuu myös sivuston avulla enemmän arjen tekemisenä, johon ei tarvita erillisiä tutkintoja tai monen vuoden kokemusta, painottaa Heikkilä.

Kehitystyö Tuusulan osallisuussivuston parissa jatkuu käyttöönoton jälkeenkin. Sivustolle on tulossa karttapalvelu, jonka avulla voi tarkastella kartalla kehittämisverkostojen projektien toteutusta ja kunnan rahallista tukea niihin. Lisäksi Tuusula ottaa tammikuussa käyttöön osallistuvan budjetoinnin alustan kehittämisverkostojen toiminnassa. Alustan avulla on mm. mahdollista kerätä ideoita ja kannattaa niitä, kehittää ideoista ehdotuksia, kuvata ehdotukset ja äänestää niistä.   

- Osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat pääsevät päättämään siitä, miten kunnan käytössä olevia julkisia varoja käytetään. Tuusulan kunta tulee vuonna 2018 ottamaan käyttöön osallistuvan budjetoinnin laajemminkin osana kunnan budjetointiprosessia, summaa osallisuudesta vastaava kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Asukkaiden osallisuus on muun muassa tiedon avoimuutta ja saavutettavuutta, palautteen antamista, palveluiden räätälöintiä ja yhteiskehittämistä, päätösten tekoa yhdessä ja omaehtoisen tekemisen mahdollistamista. Osallisuussivuston osoite: www.tuusula.fi/osallisuus.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Heidi Hagman, heidi.hagman_at_tuusula.fi, 040 314 3052

Pressikuvat

Kuvittaja Aarne Kempas

Tuusula_osallisuussivusto_pressikuva1_Aarne_Kempas_pieni

Tuusula_osallisuussivusto_pressikuva2_Aarne_Kempas_pieni

Tuusula_osallisuussivusto_pressikuva3_Aarne_Kempas_pieni

Takaisin