Monitoimitalo Monion urakoitsija valittu – rakentaminen alkaa kesäkuussa 2021

26.04.2021 klo 17.40

Tuusulan kunnanhallitus päätti kokouksessaan 26.4.2021 valita monitoimitalo Monion urakoitsijaksi Lujatalo Oy:n. Lujatalon tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin, 27 175 000,00 euroa (alv 0%). Urakoitsija valittiin rakentamaan Monio kokonaisurakkana, johon sisältyvät LVIAKS-työt ja automaattinen sammutusjärjestelmä.

Monio tulee olemaan Suomen ensimmäinen kulttuuritalo, jossa toimii lukio. Saman katon alle sijoitetaan lukio, musiikkiopisto, kuvataidekoulu ja kansalaisopisto sekä erilaisia kokoontumis-, esiintymis- ja liikuntatiloja kuntalaisia varten. Monion rakentaminen alkaa kesäkuussa 2021 ja rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2023.

– Monio on Tuusulan kunnan kautta aikojen suurin investointi. Keskelle kasvavaa Hyrylää sijoittuva rakennus on puurakentamisen taidetta ja siten omalla tavallaan rakentamisen esikuva, luonnehtii pormestari Arto Lindberg investointia.

Kunta järjesti aiemmin, kesällä 2017, arkkitehtuurikilpailun Monion suunnittelemiseksi. Palkintolautakunta ja kuntalaiset valitsivat suosikikseen Monikko-nimimerkin laatiman ehdotuksen, ja suunnittelua on jatkettu voittaneen suunnitelman pohjalta.

Kunta haki urakoitsijaa kaksivaiheisessa hankintamenettelyssä. Tarjouksen jättivät kaksi toimijaa, YIT Suomi Oy ja Lujatalo Oy. Tarjousten vertailuperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin hinta. Tarjousasiakirjoissa vähimmäisvaatimukset oli asetettu riittävän korkealle, jotta vertailtavaksi jäi vain hinta.

Tuusulan kunta uudistaa päivähoidon ja perus- ja lukio-opetuksen palveluverkkoaan vuosina 2021–2026, ja Monion rakentaminen on osa tätä kokonaisuutta.

Monikko, perspektiivikuva sisätilasta

Kuva: Monikko, perspektiivikuva sisätilasta.

Lisätiedot: 

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Rakennuttajainsinööri Antti Kellokumpu, 040 314 2238, antti.kellokumpu@tuusula.fi

 

Takaisin