Kotokunta aloittaa heinäkuun aikana Tuusulassa

29.06.2022 klo 09.55

Tuusulan kunnassa aloittaa heinäkuun aikana Kotokunta Oy niminen vastaanottokeskuspalveluiden tuottaja.

Mikä on Kotokunta Oy?

Kotokunta Oy on vastaanottokeskuspalveluiden tuottaja, jonka toimintamalli perustuu asuntopohjaiseen vastaanottomalliin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pakolaiset asutetaan suoraan asuntoihin. Kotokunta Oy tarjoaa vastaanottolain mukaiset palvelut, joista tärkeimpinä majoitus asunnoissa, asumisohjaus sekä sosiaali-ja terveyspalvelut.

Heinäkuun 2022 aikana Kotokunta pyrkii käynnistämään toiminnan myös Tuusulan alueella heti kun on saanut henkilöstön rekrytoitua. Tuusulan alueella on kyseessä ns. hajasijoitusmalli eli asunnot tulevat sijaitsemaan eri puolilla Tuusulaa. Alustava majoituskapasiteetti on suunniteltu noin 100 henkilön tarpeisiin.

Kotokunta Oy saa toimeksiantonsa suoraan Maahanmuuttovirastolta ja siksi se noudattaa toiminnassaan viraston antamia ohjeistuksia.

Vastaanottopalveluissa henkilö voi asua niin kauan kuin hänellä on tilapäisen suojelun päätös voimassa.

Mikäli yksityismajoituksessa oleva tilapäistä suojelua saava tai turvapaikanhakija haluaa siirtyä vastaanottokeskukseen järjestämään majoitukseen, niin hänen tulee pyytää siirtoa Järvenpäähän siitä vastaanottokeskuksesta, jossa hän sillä hetkellä on kirjoilla.

Kunnan ja Kotokunnan välinen yhteistyö:

Kunnalle jää edelleen vastuu pakolaislasten perusopetuksesta sekä varhaiskasvatuksesta.

Lisäksi kunnan maahanmuuttopalvelut tarjoaa edelleen yleisneuvontaa ja ohjausta pakolaisille sekä työllisyyspalvelut tarjoaa työnhakuun liittyviä osaamiskartoituksia.

Lisätiedot:

Kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi, 040-314 3401, tiedustelut 18.7. alkaen

Kotokunta Oy: Järvenpään vastaanottokeskuksen johtaja Eeva Myllys, eeva.myllys@kotokunta.fi, 040-75 755 10

Maahanmuuttokoordinaattori Kristiina Illikainen, kristiina.illikainen@tuusula.fi, 040-314 3382, tiedustelut 27.6-1.7., lomalla 4-31.7.

Takaisin