Tuusulan itsenäisyyspäivän tervehdykset nähdään heikentyneen koronatilanteen vuoksi virtuaalisesti

26.11.2021 klo 13.35

Tuusulan kunnan itsenäisyyspäivän 6.12. juhlallisuudet järjestetään heikentyneen koronatilanteen vuoksi virtuaalisesti. Jokelan koulukeskuksen juhlat on peruttu ja juhlaan ilmoittautuneille on ilmoitettu peruutuksesta sähköpostitse.

Tuusulan itsenäisyyspäivän tervehdys lähetetään virtuaalisena tallenteena, jonka ensiesitys nähdään 6.12. klo 12.00 Tuusulan kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. Tallennus on katsottavissa ensiesityksensä jälkeen kuukauden ajan 6.1.2022 saakka. Virtuaalisen tervehdyksen ohjelmassa on muun muassa pormestari Kalle Ikkelän juhlapuhe, nuorisovaltuuston edustajien tervehdys sekä kulttuuriesityksiä.

Tuusulan kolmansien vuosiluokkien oppilaille on oma, perinteinen itsenäisyyspäivän juhlansa, jota vietetään 2.12. Viime vuodesta tuttuun tapaan tilaisuuden ohjelma striimataan ja oppilaat seuraavat esitystä omissa kouluissaan. Striimaus ei ole yleisön seurattavissa, vaan se on suunnattu pelkästään kolmasluokkalaisille. Juhla on osa Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelma Kultsua. Tänä vuonna juhlivat oppilaat pääsevät nauttimaan sirkus- ja musiikkinumeroiden lisäksi nukketeatteritaiteilijan ja taikurin esityksistä.

Tuusulan kunta muistaa tuusulalaisia veteraaneja henkilökohtaisella kotiin toimitettavalla kukkalähetyksellä ja kortilla 3.12. Tuusulasta löytyy vielä parisen kymmentä kukkakimpun saajaa.

Itsenäisyyspäivänä lasketaan myös seppeleitä eri puolilla Tuusulaa. Etelä-Tuusulassa seppeleenlaskun hoitavat tänä vuonna pormestari Kalle Ikkelä, kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara ja valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg. Kellokoskella seppeleenlaskun hoitavat apulaispormestari Jari Immonen sekä Mira Lehtinen, Kyösti Lehtonen ja Antti Seppälä. Kirkkopuistossa puheen pitää apulaispormestari Tuija Reinikainen.

Seppeleenlasku on Kellokoskella kello 10.30 ja Etelä-Tuusulassa kello 10.00 pidettävän jumalanpalveluksen jälkeen.

Takaisin