Lasten ja nuorten koulun tukipalvelut

Aloite tehty:
11.11.2019
Aloitteen tekijä:
Åberg Anu / Keskustan valtuustoryhmä ja useat muut valtuutetut
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Vireillä

Olemme useaan kertaan keskustelleet lasten ja nuorten koulun tukipalveluista. Ollaan todettu, että meillä on asiat aika hyvin, kun on kaksi Tuusulalle ominaista mekanismia ”Tuusulan malli”:

koululaisten kuntoutustyöryhmä, joka on ketterä ja moniammatillinen ja nopeasti ja tehokkaasti arvioi lapsen oppimisen lisätarpeen (Lakkautettu! Tuusulalaisten lasten lähetteiden käsittely on jo alkanut takuta).
lastenneurologi, joka palvelee lapsen raskaampia hoitotarpeita, seuraa lääkityksiä ja hoitaa kontrollit lähellä ja kustannustehokkaasti. (Keusote on ilmoittanut ostopalvelukumppaneille kesällä, että on päättänyt lakkauttaa sopimukset vuoden vaihteessa. Tuusulan kunta ei ole reagoinut katkaistuihin sopimuksiin.)
Tuusulan kunnassa on ollut yhteisymmärrys, että nämä kaksi mekanismia, jotka ovat olleet Tuusulalle ominaisia koetaan tärkeiksi. Niiden toiminnan jatkuminen tulisi turvata. Keusoten tasapäistämishanke ei ole esteenä näiden mekanismien toiminnalle; vain tuusulalaiset kunnanvaltuutetutvoivat estää niiden toteutumisen.

Allekirjoittaneet toteavatkin, että Tuusulan kunnanvaltuuston tulisikin viimeistään 12.12.2019 budjetissaan varmistaa näiden resurssien käyttö sekä välittömät toimintaedellytykset.

Keusote voi ottaa palvelun haltuun, sitten kun se joku päivä saa vastaavan mallin jalkautettuariittävillä resursseilla.

Erittelyt aloitteeseen ja lisäselvitteet ovat erillisellä liitteellä

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 11.11.2019 § 160: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 12.11.2019: Sivistys-toimialueen valmisteltavaksi

Päätös

Päivitetty: 19.11.2019

« Takaisin