Tuusulan kouluverkkoa uudistetaan palveluverkkosuunnitelman mukaisesti – Ruotsinkylän koulun tilannetta pohditaan yhdessä huoltajien kanssa

12.04.2024 klo 08.15

Tuusulan kunta kehittää palveluverkkoaan palveluverkkosuunnitelman mukaisesti ja seuraavana on valmistumassa Tuusulanjärven kampus, jossa toiminta käynnistyy elokuussa 2024. Vuonna 2025 valmistuvat Riihikallion ja Rykmentinpuiston kampukset. Kuluvan kuun aikana pohditaan yhdessä Ruotsinkylän koulun huoltajien kanssa koulun mahdollisuutta siirtyä osaksi Riihikallion kampusta.

Rakenteilla ja tulossa olevien kampusten valmistuminen vaikuttaa nykyiseen Tuusulan kunnan kouluverkkoon. Osasta nykyisten koulujen tiloista, erityisesti sisäilmahaasteista painivista, luovutaan. Muutoksia tapahtuu myös toiminnallisista taustoista, kuten Tuusulan ruotsinkielinen varhaiskasvatus ja perusopetus yhdistetään Tuusulanjärven kampukselle. Tuusulanjärven kampuksen katon alle sijoittuvat nykyinen Kirkonkylän koulu ja Klemetskog skola sekä Kievarin ja Mikkolan päiväkodit.

Rykmentinpuiston kampukseen sijoittuvat elokuussa 2025 Hyökkälän koulu ja Mikkolan koulu. Lisäksi kampuksen yhteyteen tulee päiväkoti.

Ruotsinkylän koulun vaihtoehdot pohdinnassa

Ensi vuonna valmistuva Riihikallion kampus tarjoaa mahdollisuuden muutokseen myös Ruotsinkylän koululle, jonka toiminta on palveluverkkosuunnitelman mukaisesti siirtymässä Lahelan kampukseen sen valmistuessa. Lahelan kampuksen on määrä valmistua vuonna 2029.

Ruotsinkylän koulu toimii tällä hetkellä aikaisempien sisäilmahaasteiden vuoksi osin väistötiloissa ja koulun vanhojen tilojen sisäilmatilannetta tarkkaillaan aktiivisesti. Koulun toiminta voisi siirtyä elokuussa 2025 osaksi uutta Riihikallion kampusta niin aikataulun kuin tilojen riittävyydenkin näkökulmasta. Tällöin Lahelan kampuksen valmistuttua 2029, tulisivat Lahelan oppilasalueen ensimmäisen luokan oppilaat sijoittumaan Lahelan kampukseen. Jos päädytään siirtoon syksyllä 2025, Riihikallioon sijoittuneet oppilaat jatkaisivat opiskelua Riihikalliossa.

Ruotsinkylän koulun huoltajille järjestetään infotilaisuus 24.4.2024, jonka kutsu on toimitettu huoltajille Wilman kautta 11.4.2024. Tilaisuudessa kuullaan huoltajien näkemyksiä koulun tilanteesta ja vaihtoehdoista. Vaihtoehtoina ovat, että koulu siirtyy osaksi Riihikallion kampusta elokuussa 2025 tai jatkaa opetustaan nykyisissä tiloissaan Lahelan kampuksen valmistumiseen saakka. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa on huomioitava käytössä olevien väistötilojen option loppuminen elokuussa 2025 ja sen myötä sopimuksen uusiminen sekä mahdollinen koulun keittiön peruskorjaustarve.

Tutustu Tuusulan palveluverkkouudistukseen:
Uudistuva palveluverkko | Tilat kasvaa, oppia ja harrastaa

Lisätiedot:
Sivistysjohtaja Tiina Simons, 040 314 3403, tiina.simons@tuusula.fi
Opetuspäällikkö Markus Torvinen, 040 314 3410, markus.torvinen@tuusula.fi

Takaisin