Miljoona roskapussia -kampanja tekee paluun – tule mukaan yhteisiin siivoustalkoisiin

15.04.2024 klo 09.00

Ylen Miljoona roskapussia -siivoustalkoot tulevat taas käynnistyen 15.4.2024 kello 9. Myös sinä voit osallistua kampanjaan siistimällä lähiympäristöäsi talven jäljiltä paljastuneista roskista. Merkitse kampanja-aikana keräämäsi roskat Ylen roskalaskuriin ja kasvata yhdessä muiden kanssa tavoitetta miljoonasta kerätystä roskapussista!

Ylen Miljoona roskapussia -kampanja haastaa suomalaiset jo toistamiseen keräämään miljoona pussillista roskia. Kampanja alkaa maanantaina 15.4.2024 kello 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 kello 20. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola.

Tämän kevään siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan jo 175 kuntaa ja kaupunkia sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Myös Tuusula on yksi viime vuoden tapaan mukaan ilmoittautuneista kunnista. Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina.

Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tule siis mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa! Myös asukkaiden yhteiset siivoustalkoot yleisillä alueilla, kuten teiden varsilla ja puistoissa, ovat mahdollisia. Tutustu, mitä tukea Tuusulan kunta voi tarjota virallisten talkoiden pitämiseen.

Talkootuen lisäksi Tuusulan kunnan asiakaspalvelu TuusInfon Hyrylän pisteestä voi lainata roskapihtejä. Roskapihtejä on rajoitettu määrä ja ne ovat asukkaiden lainattavissa vuoden ympäri. Katso palvelupisteen yhteystiedot.

Kerätyt roskat voi laittaa Tuusulan kunnan julkisiin roska-astioihin. Julkisilta alueilta kerätyistä isommista roskamääristä voi kampanjan aikana ilmoittaa osoitteeseen puutarhuri@tuusula.fi. 

Kerätyt roskapussit merkitään Ylen ylläpitämään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. kello 9 alkaen. Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia. Jos ilmoitat talkooporukan tai koululuokan puolesta, Yle ohjeistaa sivuillaan kertomaan pussien määrän ja paikkakunnan sähköpostitse miljoonaroskapussia@yle.fi.

Tule sinäkin mukaan yhteisiin siivoustalkoisiin – tehdään yhdessä Tuusulasta roskaton!

Lue lisää aiheesta Ylen sivuilta:
Miljoona roskapussia – yle.fi

Näkymä Koskenmäen alueesta
Miljoona roskapussia -kampanja kannustaa jokaista keräämään roskia luonnosta. 

Takaisin