HSL tiedottaa: Toteutamme kyselyn Helsingin seudun asukkaiden liikkumistottumuksista – tervetuloa vastaamaan!

15.04.2024 klo 14.00

HSL toteuttaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko HSL-alueen asukkaille suunnatun liikkumiskyselyn. Kysely on auki 15.4.–29.4. Voit vastata siihen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Vastaamalla autat ymmärtämään HSL-alueen asukkaiden liikkumistottumuksia ja tunnistamaan ilmiöitä sekä asukkaiden ajattelua koskien liikkumista ja eri kulkutapojen käyttöä.

Kyselyyn toivotaan vastauksia erilaisilta liikkujilta – niin autoilijoilta, joukkoliikenteen käyttäjiltä, kävelijöiltä kuin pyöräilijöiltä. Lämpimästi tervetuloa vastaamaan, liikuit sitten miten tai millä tahansa!

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä

HSL:ssä tutkitaan paljon ihmisten liikkumista. Aiemmin liikkumiskyselyitä on toteutettu vain alueellisesti tai projektikohtaisesti. Nyt tavoitteena on saada laajempi ymmärrys koko HSL-alueen asukkaiden liikkumisesta, tapahtui se sitten joukkoliikenteellä tai muulla kulkumuodolla.

Kyselyn tuloksia tullaan käyttämään asukaslähtöisen suunnittelun tukena ja tausta-aineistona. HSL viestii kyselyn tuloksista niiden valmistuttua kevään aikana.

HSL toteuttaa myös liikkumistutkimuksen noin 4–5 vuoden välein, joka on liikkumiskyselyä laajempi kokonaisuus. Se toteutetaan matkapäiväkirjojen avulla.

Alkuperäinen tiedote HSL:n verkkosivuilla:
Toteutamme kyselyn Helsingin seudun asukkaiden liikkumistottumuksista – tervetuloa vastaamaan! | HSL.fi

 

Takaisin