Tuusulan lukiolaiset syventyvät tieteeseen ja kulttuuriin

09.05.2014

Tuusulan lukiossa vietetään 9.5. Tiede- ja kulttuuripäivää. Koko päivän tapahtumassa toimintaa on Hyrylän lukiossa ja Kallio-Kuninkalassa Järvenpäässä. Tavoitteena on antaa opiskelijoille aineksia oman ajattelun kehittämiseen niin tieteen, taiteen kuin elämänfilosofiankin osalta - ajankohtaisesti. Ohjelmaa tuottavat lukion omat opettajat ja paikalle kutsutut luennoitsijat.

Päivä alkaa Itä-Euroopan asiantuntija Kimmo Kiljusen luennolla Ukrainan kriisistä, jonka jälkeen opiskelijat jakaantuvat heitä eniten kiinnostavien aiheiden äärelle Hyrylän koulukeskuksen tiloissa. Erikoista tänä vuonna tapahtumassa on se, että opiskelijoilta on etukäteen kysytty heitä eniten kiinnostavia teemoja laajalla kyselyllä. Kyselyn pohjalta toteutettu teemapäivä tarjoaa viimeistä tietoa terveydestä, avaruudesta ja teknologiasta. Opiskelijat voivat harjoitella Android-ohjelmointia, opetella itsepuolustuksen alkeita, tutustua kokeelliseen taiteeseen ja kokeilla geokätköilyä GPS-laitteiden avulla. Finnairin liikennelentäjä Vesa Virkkala kertoo ammatistaan ja ilmailun harrastusmahdollisuuksista. Anne Liljeström Ursasta esittelee uusia havaintoja eksoplaneetoista.

Iltapäivällä kaikki lukiolaiset siirtyvät Kallio-Kuninkalan kartanon maille nauttimaan Platonin Akatemia -tapahtuman annista, jonka järjestämisessä Tuusulan lukio on ollut innolla mukana. Platonin Akatemia -tapahtumassa on tarjolla mm. elokuvataidetta, filosofiaa sekä taidetta ja ilmaisutaitoa. ”Toivon, että jokainen opiskelija kokee päivän piristyksenä arkeen upeassa kulttuurimiljöössä, josta keväinen tuuli on ennenkin nostanut humanismin hengen aistittavaksi vastaanottaville mielille”, lehtori Vesa Maanselkä maalailee.

 

Lisätietoja: lehtori Vesa Maanselkä puh. 040 558 1117

Takaisin