Kuntalaisia toivotaan mukaan Seitsemän veljeksen vaellusreitin suunnitteluun Tuusulassa

18.06.2014

Seitsemän veljeksen vaellusreittiä kehitetään Tuusulassa. Vaellusreitistä on tehty luonnos reitin uudesta linjauksesta. Uusi reittilinjaus on mukana Tuusulan yleiskaavassa, joka tulee nähtäville loppukesästä. Kuntalaisia rohkaistaan mukaan reitin suunnitteluun. 

Tuusulassa olevaa Seitsemän veljeksen vanhaa reittiosuutta ei ole koskaan kiinteästi merkitty maastoon, jonka vuoksi sen käyttö on ollut käytännössä olematonta. Lisäksi vanha linjaus jää osittain myös kiviainesten ottoalueelle.

Vaellusreitistä on teetetty esiselvitys, jonka pohjalta on laadittu luonnos uudesta mahdollisesta reitistä. Reitti kulkisi muutaman kilometrin nykyisen reitin itäpuolella tuoden reitin paremmin asutusalueiden ja julkisen liikenteen ulottuville. Vaellusreitti voisi kulkea noin neljän kilometrin osina teemalla "kylästä kylään". Esiselvityksen voi lukea kokonaisuudessaan Tuusulan kunnan nettisivuilta osoitteesta www.tuusula.fi/seitsemanveljeksenvaellusreitti.

Seitsemän veljeksen vaellusreitin uusi linjausluonnos on myös Tuusulan yleiskaava 2040 luonnoksessa sekä viheraluestrategialuonnoksessa, joten reitin suunnitteluun voi antaa palautetta normaalin palautekäytännön kautta. Tuusulan yleiskaavaluonnos tulee nähtäville 11.8.-30.9.2014. Kaavaan ja taustamateriaaleihin voi tutustua Tuusulan nettisivuilla www.tuusula.fi/yleiskaava. Mahdolliset muistutukset luonnoksesta toimitetaan kirjallisena kuntaan.

Lisäksi Tuusulan kunta järjesti kesäkuussa kaksi tilaisuutta alueen maanomistajille. Näissä tilaisuuksissa esille tuotuja kommentteja ja kehitysideoita hyödynnetään myös reitin jatkosuunnittelussa.

Maakunnallinen Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee Helsingistä Vantaan ja Tuusulan kautta Nurmijärvelle ja edelleen Hyvinkäälle. Aleksis Kiven luoman veljessarjan mukaan nimetty 80-kilometrinen retkipolku tarjoaa lähiseudun asukkaille lähellä sijaitsevan ulkoilureitin.

 

Takaisin