Tapahtumarikasta Tuusula-viikkoa vietetään 17.-27.7.

09.07.2014

Tuusula viikko logoTuusulan kunnan syntymäpäivää juhlistetaan perinteisesti heinäkuun loppupuolella. Kunnan virallinen syntymäpäivä on tiistaina 22.7. ja silloin Tuusulan museoissa on totuttuun tapaan avoimet ovet. Juhlapäivän kunniaksi tuusulalaisten toivotaan nostavan Tuusula-viirit salkoihin.

Tuusula-viikko tarjoaa monipuolista ohjelmaa eri puolilla kuntaa. Ohjelmaa järjestävät tuusulalaiset kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset sekä Tuusulan kunta. Tuusula-viikon koko ohjelmaan pääsee tutustumaan kunnan internetsivuilla tapahtumakalenterissa. Tapahtuman esitteet ovat myös parhaillaan jaossa ja niitä löytyy muun muassa Tuusulan kirjastoista ja museoista.

Luvassa on paljon tuttuja tapahtumia, mutta myös jotakin uutta.

Viikko aloitetaan torstaina 17.7. Hyrylän torilla Tuusulan Taitokädet Ry:n järjestämillä käsityömarkkinoilla.

Lauantaina 19.7. motoristit kurvaavat Aleksis Kiven jäljille kulttuurikierroksellaan. Hyväntekeväisyysajo on avoin kaikille motoristeille, jotka saavat tienvarsinäyttämöllä kohdata kulttuurihahmoja Eino Leinosta Valko-hevoseen. Yleisö puolestaan pääsee kokemaan komea motoristiparaatin. Noin 60 kilometrin reitti vehmaan Keski-Uudenmaan vanhoilla, mutkaisilla maanteillä alkaa Tuusulan kirkolta klo 10. Tapahtuman ajonjohtaja on tuusulalainen kotiseutumies ja motoristi Heikki Simola.

Lauantaina 19.7. Kaunisnummen kotimuseolla vietetään maalaistoripäivää avoimien ovien merkeissä ja Tuusulan työläiskotimuseossa on työnäytöspäivä. Jokelassa Kadun kieli -festivaali täyttää vanhan vanutehtaan pihapiirin. Jekku ry:n järjestämässä tapahtumassa on luvassa punk-musiikkia alkaen klo 16. Sunnuntaina 20.7. klo 12-16 vietetään Hyrylässä Klaavolantien kyläjuhlaa Klaavolan museon ja Ilmator-juntamuseon pihapiireissä. Ohjelmaa on kaikenikäisille.

Teatteria, musiikkia ja antiikkia

Teatterista päästään nauttimaan Tuusulan uimahallin pihanurmella keskiviikkona 23.7. teatteri Pensas vierailee Tuusulassa kahdella esityksellä. Klo 14 nähdään Ahmatti, joka on humoristinen lastennäytelmä pelimaailmasta. Klo 17 vuorossa on Yleisön armoilla -improvisaatioesitys kaikenikäisille.

Torstaina 24.7. puolestaan alkaa jo perinteeksi muodostunut Kellokosken kesäsoitto. Tapahtuma käynnistetään klo 19 Kahvila Kinuskillan terassilla Pienellä yösoitolla, jossa duona esiintyvät Riku Niemi ja Severi Pyysalo.

Tuusula-viikon toinenkin viikonloppu on täynnä ohjelmaa. Jokelan tiilitehtaalla on Tiilitehdasperinne ry:n järjestämät Antiikkimarkkinat lauantaina 26.7. Alueella on useita vanhan tavaran kauppiaita ja klo 12 koko perheelle tarkoitettu sirkusesitys. Sunnuntaina 27.7. Kellokoskella viihdytään Prinsessapuiston Piknik-konsertissa. Ohjelma alkaa klo 13.30 lasten nukketeatteriesityksellä ja klo 14.00 aloittaa Kellokosken soittokunta. Samana sunnuntaina Taidekeskus Kasarmissa pääsee tapaamaan taiteilijoita, kun Rakkaus-näyttelyn taiteilijat kertovat teoksistaan alkaen klo 15.

 

Lisätietoja:
- Tapahtumajärjestäjiltä
- www.tuusula.fi --> Tapahtumat
- www.facebook.com/tuusulankulttuuri
- Kunnan kulttuuripalvelut p. 040 314 3435, 040 314 3436
- kunnan museot p. 040 314 3461

 

 

Takaisin