Prijuutin säilyttäminen kiinnostaa

19.11.2014

Prijuutin yleisötilaisuus keräsi paikalle liki 40 kiinnostunutta

Prijuutin alueen kaavamuutos on luonnosvaiheessa. Nähtävillä on ollut neljä luonnosvaihtoehtoa, joissa tutkitaan mahdollisuuksia täydennysrakentaa aluetta kerrostaloilla. Koko kunnan strategisessa yleiskaavaluonnoksessa alue on osoitettu kerrostalovaltaiseksi asuinalueeksi. Eniten kaavaprosessin aikana puhuttaa kuitenkin Prijuutin rakennus ja sen säilyttämismahdollisuudet.

Yleisötilaisuuteen saapui liki 40 asiasta kiinnostunutta kuntalaista. Mukana oli poliitikoita, lähialueen asukkaita sekä historiaan ja vanhoihin rakennuksiin perehtyneitä asiantuntijoita. Keskustelua herätti kunnan teetättämä kuntokartoitus ja kustannusarvio rakennuksen kunnostamisesta. Todettiin, että olisi hyvä vielä selvityttää asioita hirsitalojen kunnostukseen perehtyneeltä asiantuntijalta.

Kaavoitus laatii lisäselvityksiä rakennuksesta. Kun selvitykset valmistuvat, toivon mukaan heti alkuvuonna, pidetään aiheeseen liittyen asiantuntijatyöpaja. Mukaan kutsutaan ja saavat ilmoittautua kaikki Prijuutista kiinnostuneet. Työpajassa pohditaan rakennuksen kuntoa ja säilyttämismahdollisuuksia sekä sitä, miten rakennusta voisi markkinoida mahdollisille kiinnostuneille kunnostajille. 

Lue lisää /sivu.tmpl?sivu_id=5564

Takaisin