Tuusula tutuksi sunnuntaina 10.5.

28.04.2015


Sunnuntaina 10.5. pääsee tutustumaan sekä Rykmentinpuiston historiaan että tulevaisuuteen. Tuusula tutuksi -tapahtuma yhdistää voimansa Rykmentinpuisto raikaa -tapahtuman kanssa.

Tuusula-Seura järjestää sunnuntaina Varuskuntapolku -kävelykierroksen, jossa tutustutaan Hyrylän varuskunnan historiaan. Oppaana kierroksella toimii Antti Nieminen Tuusula-Seurasta. Kävelylle lähdetään Ilmatorjuntamuseon parkkipaikalta klo 14. Mukaan mahtuu osallistujia rajoitettu määrä, joten siihen ilmoittaudutaan ennakkoon verkossa osoitteessa: www.lyyti.in/varuskuntapolku tai puhelimitse 040 314 3461. Varuskuntapolku -kävely päättyy Rykmentinpuiston kentälle Rykmentinpuisto raikaa -tapahtuma-alueelle noin klo 15. Olympiakasarmissa Rykmentinpuiston alueen tulevaisuuden suunnitelmista kertoo ja karttoja esittelee Rykmentinpuisto -projektin asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä. Tuusulan keskustaan, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle rakentuu lähivuosina kutsuva koti 15 000 ihmiselle.

Opastetut bussikuljetukset Jokelasta ja Kellokoskelta

Tuusulan kunta ja Tuusula-Seura järjestävät tapahtuman yhteydessä myös opastetun bussikuljetuksen Jokelasta ja Kellokoskelta Hyrylään. Matkalla ajetaan Tuusulan Rantatien kautta Tuusulan uimahallille. Bussikuljetuksen lähtöaika on Jokelan asemalta klo 13.00 ja Kellokosken seurakuntakeskuksen p-alueelta klo 13.20. Paluukuljetus Hyrylästä Kellokosken kautta Jokelaan lähtee noin klo 16.30. Kyyti on ilmainen, mutta ilmoittautuminen ennakkoon pakollinen. Paikan bussista voi varata osoitteessa: www.lyyti.in/tuusulatutuksi_bussi tai puhelimitse 040 314 3461.

Rykmentinpuisto raikaa - äitienpäivän laulujuhla

Rykmentinpuistossa juhlitaan laulaen, leikkien ja yhdessäolosta nauttien sunnuntaina 10.5. klo 14-17. Tapahtumassa esiintyy 11 keskiuusmaalaisesta kuorosta koottu suurkuoro, jota johtaa kapellimestari Markus Lehtinen. Suurkuorokonsertin lisäksi tapahtumassa esiintyy Tuusulan Seurakunnan lapsikuoro ja Kellokosken soittokunta. Alueella on myös teatterinukketyöpaja, piirtelypaja Pekka Halosen hengessä ja perinneleikkejä sekä myynnissä Hattaraa ja Sotkun munkkeja. Olympiakasarmissa voi tutustua muun muassa 150-vuotisjuhlavuottaan viettäviin Sibeliukseen, Haloseen ja Gallen-Kallelaan sekä ottaa juhlavuoden sankarien kanssa yhteisen selfien. Tuusulan kulttuuripalveluiden järjestämä Rykmentinpuisto raikaa - Äitienpäivän laulujuhla on osa SHG150-juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

****************
Tapahtuman järjestää Tuusulan kulttuuri ja museo. Yhteistyössä Tuusulan kunta, Rykmentinpuisto, Tuusulan seurakunta ja Tuusula-Seura sekä tapah-tuman esiintyjät.

Tapahtumapaikka: Rykmentinpuiston kenttä (entisen varuskunnan vanha paraatikenttä) ja Olympiakasarmi, Rykmentintie, Tuusula

Lisätiedot tapahtumasta: www.tuusula.fi/shg150
Tiedustelut: p. 040 314 3435

Kuva: Tunnelmia suurkuoron harjoituksista

suurkuoroharjoitukset3_www

Takaisin