Uudet Ikiliike-liikuntaryhmät ikääntyville

11.08.2015

Tuusulan Naisvoimistelijat Ry aloittaa syksyllä 31.8.2015 viisi uutta liikuntaryhmää ikääntyneille. Ikiliikkeen viikko-ohjelmasta selviää ryhmät ja ajankohdat.

Aamukuntosali

Ohjattu tehokas ja turvallinen kuntosali harjoittelu 60+ ikäisille. Alkuun yhteinen lämmittely, kiertoharjoittelu kuntosalilaitteilla ja lopuksi venyttelyt.

Ikivireät

Rauhallista ja kevennettyä perusjumppaa ikääntyville eri teemoilla ja välineillä.

Ladyt

Matalankynnyksen jumppatunti sinulle, joka haluat esim. pitkän tauon jälkeen aloittaa kuntoilun tai haluat huolehtia kunnostasi vielä kypsälläkin iällä. Hyppyjä tai vaikeita askelkuvioita ei tunnilla tehdä, mutta hien saamme irti. Tule kokemaan liikunnan riemua ja tapaamaan muita liikunnan harrastajia, yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Aikaisempaa jumppakokemusta ei tarvita.

Teematiistai

Matalan kynnyksen jumppatunti niin naisille kuin miehille. Liikutaan vaihtuvin teemoin (mm. tasapaino, venyttely, jumppaa eri välineitä hyödyntäen). Tunnin tavoitteena on vahvistaa fyysisiä ja psyykkisiä voimavaroja itseään ja kehoaan kuunnellen sekä tuottaa iloa ja onnistumisen kokemuksia. Ei sisällä hyppyjä eikä askelsarjoja. Tule kokemaan liikkumisen ilo mukavassa seurassa.

Vetreäksi vedessä

60+ ikäisille, niin miehille kuin naisille. Vesijumppa sisältää alkuverryttelyn, lihaskunto-osion ja loppuverryttelyn/venyttelyn. Kehon kaikki suuret lihasryhmät joutuvat tehokkaasti ja turvallisesti töihin. Sopii hyvin sellaisille henkilöille, joilla polvet eikä selkä kestä juoksemista ja hyppimistä maalla. Veden nosteen ansiosta nivelet eivät joudu suurelle rasitukselle. Uimataidottomuuskaan ei ole este osallistumiselle.

Ikiliike-esite (pdf)


 

Tuusulan Naisvoimistelijat Ry on yksi pilottiseuroista Suomen Voimisteluliiton Ikiliike -ikääntyvien liikunnan kehittämishankkeessa. Tavoitteena on lisätä liikkuvien ikääntyvien määrää ja saada heidät mukaan voimisteluseuratoimintaan.

Voimisteluliiton seurat ovat olleet ikäihmisten liikuttamisen edelläkävijöitä, ja seuroilla on runsaasti kokemuksia ikääntyville tarkoitetusta liikuntatoiminnasta. Hankkeessa kootaan seurojen tietotaitoa yhteen ja kehitetään koko liiton, voimisteluseurojen ja ohjaajien asiantuntemusta. Hankkeessa luodaan ikääntyville myös liikuntasisältöjä sekä valmistuntimalleja.

 

Lisätietoja:

Marja-Leena Karhapää, p. 045 163 1510, Tuusulan Naisvoimistelijat Ry

Ikiliike-hankkeesta: http://voimistelu.fi/fi/Harrastevoimistelu/Ikaantyvat

 

 

 

Takaisin