Taiteiden Yö saa myös nuoret liikenteeseen - pidetään huolta toisistamme

13.08.2015

Tuusulassa vietetään perjantaina 14.8. Taiteiden Yötä, jolloin myös nuoret kokoontuvat perinteisesti alueen läheisyyteen.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos lisää viikonloppuna monin paikoin valvontaa ja tulee puuttumaan alaikäisten nuorten päihteiden hallussapitoon ja käyttöön. Poliisi kehottaakin sekä nuoria että vanhempia olemaan tavoitettavissa puhelimitse, jolloin yllättävien tilanteiden sattuessa voidaan saada nopeasti yhteys toiseen sekä sopimaan kotiintuloajan, josta pidetään kiinni. 

Toimintaa kaikenikäisille nuorisopalveluiden ja nuorisovaltuuston toimesta

Tuusulan nuorisopalvelut ja Seurakuntaopisto järjestävät yhteistyössä hauskaa toimintaa kaikenikäisille Gustavelundin edustalla Kirkkotien varrella, erityisesti lapsiperheet huomioiden. Myös nuoret ovat tervetulleita toimintapisteelle, vaikkapa tapaamaan paikalla olevia nuoriso-ohjaajia.

Tuusulan nuorisovaltuusto ottaa kaverikuvia Polaroid-kameroilla, kaveriksi kuvaan voi saada Nuva-nallen. Kuvauspaikkana toimii toisen pisteemme tavoin Gustavelundin edusta.

Lue lisää muista Tuusulan Taiteiden Yön tapahtumista

Sopikaa yhdessä illanvieton pelisäännöistä - vinkkejä vanhemmille

Ole läsnä: Jos mahdollista, niin kaveriporukat voivat juhlia keskenään sovitusti jonkun nuoren luona. On hyvä, että asunnossa on paikalla myös aikuisia, sillä kotibileet riistäytyvät valitettavan usein hallinnasta.

Sovi pelisäännöistä: Jos nuori lähtee illalla juhlimaan paikkaan, jossa on paljon muita nuoria, niin jutelkaa nuoren kanssa riskeistä. Sopikaa pelisäännöt ja siitä, että kavereista pidetään huolta. Viekää nuori sinne, minne hän haluaa mennä, mutta tarkistakaa samalla, voiko hänet jättää sinne turvallisesti.

Muista kotiintuloaika: Pitäkää kiinni kotiintuloajasta. Kotiin voi toki tulla myöhemmin kuin normaalina iltana, mutta nuoren on hyvä tietää, että kotiintuloa seurataan. Voitte myös hakea hänet sovitusta paikasta sovittuun aikaan.

Välitä - älä välitä: Nuori ei tarvitse alkoholia juhlimiseen. ”Kaikki muut” eivät ole humalassa, ja vaikka olisivatkin, niin ei kuuluisi olla. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, eikä sitä lievennä se, että välittäjänä ovat vanhemmat.

Takaisin