Opetussuunnitelmaa uudistetaan yhdessä

11.01.2016

Tuusulan perusopetuksessa vuonna 2016 käyttöön otettavaa opetussuunnitelmaa tehdään yhdessä opetushenkilöstön, oppilaiden huoltajien ja oppilaiden kanssa.

Tammikuussa pidetään kolme arviointiin liittyvää keskustelutilaisuutta, joihin on kutsuttu mukaan kaikki Tuusulan peruskoululaisten huoltajat. Lisäksi koko opetussuunnitelman luonnos avataan sähköisesti kommentoitavaksi helmikuussa. Palautetta voivat antaa kaikki asiasta kiinnostuneet. Kommentteja pyydetään myös keskitetysti koulujen vanhempainyhdistyksiltä. Asiasta tiedotetaan tarkemmin, kun www-pohjainen luonnos avataan.

Oppilaat mukana tehtävien kautta

Oppilaat ovat osallistuneet ops-työhön muun muassa kouluissa toteutettujen ops-tehtävien kautta. Oppilaat ovat miettineet sekä koulunsa hyviä puolia että kehittämistä kaipaavia osa-alueita. Toteutustapa vaihteli oppilaiden ikätason mukaan piirtämisestä, kirjoittamiseen, keskusteluun tai vaikkapa videokuvaukseen. Ops-uudistusta on esitelty myös Tuusulan nuorisovaltuustolle.

Suunnitelma käyttöön portaittain

Opetussuunnitelma otetaan käyttöön alakouluissa syksyllä 2016 ja yläkouluissa 7. luokalta alkaen syksyllä 2017. Niin sanotulta yleiseltä osaltaan uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön ensi syksynä myös yläkouluissa. Tuusulan opetussuunnitelmatyön etenemistä voi seurata www-sivulta: http://web.tuusula.fi/ops

Mielipiteensä ja kysymyksensä saa perille myös ottamalla yhteyttä ops 2016 -koordinaattoriin tai opetuspäällikköön:
ops 2016 -koordinaattori Seppo Mentula, p. 040 314 4028
opetuspäällikkö Markus Torvinen, p. 040 314 3410
sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Takaisin