Tuusula ja Mäntsälä sopivat kouluyhteistyöstä Kellokoskella

14.01.2016

Tuusula ja Mäntsälä ovat sopineet, että Mäntsälän eteläosassa asuvat oppilaat käyvät tulevaisuudessa yläkoulua Tuusulan Kellokoskella. Sopimus allekirjoitettiin maanantaina 11. tammikuuta. Tuusulan ja Mäntsälän kouluyhteistyö on esimerkki konkreettisesta kuntien välisestä yhteistyöstä. 

Mäntsälän eteläosien Arolan, Hyökännummen ja Ohkolan alueen oppilaat käyvät tulevaisuudessa yläkoulua Tuusulan puolella Kellokosken koulussa. Ensimmäinen mäntsäläläinen ikäluokka aloittaa Kellokosken yläkoulussa syksyllä 2017. Vuonna 2019 Kellokosken yläkoulun kaikilla luokilla opiskelee mäntsäläläisiä oppilaita.

Tämän hetken arvion mukaan Kellokoskelle siirtyisi noin 150 mäntsäläläistä yläkoulun oppilasta syksystä 2017 alkaen. Koulun kokonaisoppilasmäärän arvioidaan olevan seuraavan kymmenen vuoden aikana noin 900-950.

- Sopimuksen myötä Etelä-Mäntsälässä asuvien yläkouluikäisten oppilaiden koulumatka lyhenee huomattavasti, Mäntsälän sivistysjohtaja Pekka Lintonen kertoo.

- Mäntsälän ja Tuusulan välisessä kouluyhteistyössä kaikki palaset loksahtivat kohdalleen, Tuusulan kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja Esa Ukkola iloitsee.

Kellokosken yläkouluun siirtyvien mäntsäläläisten oppilaiden kustannukset korvataan kotikuntakorvausjärjestelmän kautta.

Kellokosken koulu peruskorjataan

Kellokosken yläkoulun ja yläkoulua vastapäätä sijaitsevan Ruukin alakoulun laajennus- ja peruskorjaushanke käynnistyy keväällä. Hankkeen aikana Kellokosken yläkoulu ja Ruukin alakoulu rakennetaan yhdeksi kokonaisuudeksi.

Yhtenäiskoulun laajennuksen ja peruskorjauksen yhteydessä uusitaan mm. koulun ruokala ja keittiö, teknisentyön tilat sekä koulun liikuntasali.

Tavoitteena on, että rakennustyöt saadaan päätökseen vuoden 2017 syyslukukauden alkuun mennessä. Näin ollen koulunkäynti alkaisi syksyllä 2017 uudistetuissa ja laajennetuissa tiloissa.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 12,7 milj. euroa. Tuusulan luottamuselimet päättävät koulun laajennus- ja peruskorjaushankkeesta tammikuun aikana.

 

Lisätietoja:

-      kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja Esa Ukkola, Tuusulan kunta, p. 040 314 3401, esa.ukkola(a)tuusula.fi

-      sivistysjohtaja Pekka Lintonen, Mäntsälän kunta, p. 040 314 5192, pekka.lintonen(a)mantsala.fi

Takaisin