Tuusulan kunnan opettajat kokoontuivat lauantaina 1.10.2016 Hyökkälän koululle veso-päivän merkeissä

05.10.2016

Kouluvuosi on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti uuden opetussuunnitelman myötä ja lauantaina 1.10. vietettiin Hyökkälän koululla opetushenkilökunnan VESO2016 -päivää.

Järjestelyt toteutuivat popupkoulun (www.popupkoulu.fi/festivals/95) avustuksella ja pajateemalla. Koulutuspäivän aikana luokissa toimi n. 70 erilaista pajaa ja liikuntasaliin sjoittuivat parikymmentä näytteilleasettajaa ständeineen. Merkittävää on, että suurin osa koulutuksista oli tuusulalaisten opettajien pitämiä. Tämä kertoo hyvin siitä osaamisen määrästä, joka Tuusulan kunnan kouluissa on. Hyvänä lisänä oli ulkopuolisten kouluttajien tuomat ajatukset siitä, miten asioita tehdään oman kunnan ulkopuolella. Näyttelijä Outi Mäenpää luennoi aiheesta rakentava vuorovaikutus.  

Tuusulassa opetussuunnitelmatyön kehittämiskohde tänä lukuvuonna on osallisuuden lisääminen. Lauantain koulutuspäivä oli yksi hyvä esimerkki siitä, miten osallisuutta voidaan lisätä. Tuusulalaiset opettajat saivat esittää koulutustarpeita sekä ilmoittautua itse kouluttajiksi ja olla sitä kautta vahvasti osallisena päivän toteuttamisessa alusta saakka. Koulutuspajoissa niin koulutettavat kuin myös kouluttajat saivat keskustelujen kautta uusia ajatuksia ja työkaluja oman työnsä kehittämiseen. Tärkeässä roolissa lauantaina oli myös vuorovaikutus ja verkostoituminen. Tunnin mittaiset pajat jättivät tarpeen ottaa kouluttajaan yhteyttä myöhemminkin ja lähteä tutustumaan kyseisen yksikön toimintaan. Opettajilla oli myös päivän aikana hyvä mahdollisuus tutustua pajoissa muihin kunnan opettajiin ja tavata entisiä työtovereita tai muuten tuttuja henkilöitä.

Veso-tapahtuma onnistui järjestelyjen osalta hienosti, ja palaute on pelkästään ollut positiivista. Veso-järjestelytiimi ja koko opettajakunta tekivät päivästä unohtumattoman opetuksen asiantuntijafoorumin.

VIENTI

Takaisin