Varausten itsepalvelunouto käyttöön Tuusulan pääkirjastossa

Tuusulan pääkirjastossa otetaan käyttöön varausten itsepalvelunouto perjantaina 19.5.2017. Jatkossa omat varaukset voi noutaa itse varaushyllystä ja lainata automaatilla. Tämä mahdollistaa varausten noudon myös itsepalveluaikoina eli ma-pe klo 9-10. Kesäaikana itsepalveluaika on klo 9-12, joten varausten itsepalvelunouto parantaa erityisesti aamupäivällä asioivien palvelua.

Varausten noutoon tarvitaan henkilökohtainen numerotunnus. Tunnus löytyy varauksen noutoilmoituksesta. Tunnus on pysyvä: kaikkiin asiakkaan varauksiin tulostuu jatkossa sama numero. Tunnusta ei voi vaihtaa. Jos tunnus unohtuu, voi sen pyytää kirjaston henkilökunnalta.

Varaukset on järjestetty varaushyllyyn numerojärjestykseen varausnumeron mukaan. Varattu aineisto pitää lainata sen jälkeen, kun aineisto on poimittu varaushyllystä. Aineiston voi lainata lainausautomaatilla tai asiakaspalvelutiskillä palveluaikoina. Jos hyllystä poimii vahingossa jonkun toisen asiakkaan varauksen, sitä ei voi lainata omalle kirjastokortille. Automaatilla lainattaessa tulee aina olla mukana oma kirjastokortti.

Jos noudettavasta aineistosta peritään maksu, se kirjautuu automaattisesti asiakastietoihin. Varausmaksua ei tarvitse maksaa heti varausta noudettaessa, vaan asiakastietoihin kertyneet maksut voi maksaa myöhemmin kirjaston palveluaikoina.

Kaukolainat noudetaan jatkossakin asiakaspalvelutiskiltä palveluaikoina.

05.05.2017

Takaisin