Pohjoismainen ystävyyskuntatapahtuma käynnistyy 4.9.2017

04.09.2017

Tuusulan pohjoismaisista ystävyyskunnista Sollentunasta Ruotsista, Oppegårdista Norjasta ja Hvidovresta Tanskasta saapuu kustakin 28 oppilasta, iältään 11-14 vuotta, opettajineen viettämään ystävyyskuntatapahtumaa Tuusulaan 4.-8.9.2017. Viikon kestävään tapahtumaan osallistuu myös 28 tuusulalaista oppilasta. Edellisen kerran tapahtuma on järjestetty Tuusulassa vuonna 2009.   

Tapahtuman taustaa  

Joka toinen vuosi järjestettävän pohjoismaisen ystävyyskuntatapahtuman juuret ovat 1950-luvulla, jolloin tapahtuma alkoi urheilukilpailuna. 2000-luvun alusta mukaan tulivat uusina lajeina tanssi ja musiikki. Tapahtuman tavoitteena on edistää sekä ystävyyskuntien että oppilaiden ja opettajien välistä yhteistyötä.

Tapahtumaan osallistuvat oppilaat valitaan lajin perusteella; jokaisesta maasta tulee 16 yleisurheilijaa, 8 soittajaa ja 4 tanssijaa. Tapahtuman mahdollistavat tuusulalaiset isäntäperheet, jotka majoittavat luokseen vierailevat oppilaat.   

Tapahtumaviikkoon sisältyy oppilaille lajiharjoitteluja yleisurheilun, musiikin ja tanssin saralla sekä kaikille yhteisiä tapahtumia ja vierailuja.   

Keskiviikon kilpailupäivä tuo jännitystä tapahtumaan

Keskiviikkona 6.9.2017 Hyrylän urheilukeskuksessa järjestetään tapahtuman varsinainen maaotteluhenkinen kilpailupäivä, jossa kilpaillaan yleisurheilusuorituksista. Kilpailupäivään sisältyy myös sisäänmarssi ja tanssiesitys.

Ystävyyskuntatapahtuma 4.-8.9.2017

 

Takaisin