Tuusulan yhteisöpyörät starttaavat liikenteeseen

19.06.2019 klo 14.05

Tuusulan kunnan maksutta lainattavat yhteisöpyörät mallia Tunturin eFonte lähtevät kesäksi ja syksyksi liikenteeseen, kun kuluvan vuoden 2019 osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä menestynyt  Sähköpyörät ja sähköpotkulauta kuntalaisten yhteiskäyttöön -ehdotus siirtyy nyt toteutusvaiheeseensa. Yhteisöpyörien kotipesänä toimii Tuusport-liike Hyrylässä. Kokeilu käynnistyy kahdella pyörällä.

Yhteisöpyörän lainaaminen

Yhteisöpyörän, joka on sähköpyörä, maksimissaan yhden päivän lainaus tapahtuu Tuusport-liikkeestä osoitteesta Koskenmäenpolku 4, 04300 Tuusula. Tuusport on avoinna arkisin klo 9-18, lauantaina klo 9-14. Yhden päivän lainausaika tarkoittaa Tuusportin aukioloajan mukaista aikaa. Poikkeuksena on lauantaina klo 13.00 lähtien tehdyt varaukset, tällöin palautusaika on maanantaina klo 9.00. Pyörän varauksia voi olla voimassa vain yksi kerrallaan.

Varaajan tulee pyörää lainatessaan esittää henkilöllisyystodistus ja täytettävä lainauslomake. Pyörää ei saa luovuttaa toiselle henkilölle, vaan lainaaja on vastuussa pyörästä palautukseen asti. Pyörän lainaajan on oltava 18 vuotta täyttänyt. Alle 18-vuotiaalle pyörän voi lainata hänen seurassaan oleva aikuinen, jolloin vastuu pyörästä on aikuisella.

Yhteisöpyörällä liikenteessä

Lainaajan tulee huomioida pyörällä liikkuessaan, että pyörän oman lukon lisäksi se on aina lukittava pyörätelineeseen tai tolppaan vaijerilukolla. Pyörää ei saa milloinkaan jättää lukitsematta tai valvomatta.

Pyöräilykypärän saa lainaan maksutta pyydettäessä, mikäli omaa ei ole käytettävissä.

Jos lainaaja on vahingoittanut pyörää tahallisesti tai sitä ei palauteta, lainaajan omavastuuosuus on 200 €. Pienemmissä vahingoissa omavastuuosuus on korjauksen hinta (renkaan puhkeamisesta ei veloiteta). Kadotetusta avaimesta, lukosta tai kypärästä veloitetaan 20 €. Tuusport tai Tuusulan kunta ei vastaa miltään osin pyörän käyttäjälle mahdollisesti aiheutuneista vahingoista esim. kaatumisen seurauksena tai vahingoista, jotka aiheutuvat esim. pyörän epäkunnosta.


Lisätiedot:

osallisuuskoordinaattori Tanja Kivikoski, p. 040 314 3035, tanja.kivikoski@tuusula.fi tai yhteisömanageri Katja Repo 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

 

Takaisin