Hyrylän keskustan kehittäminen etenee: tavoitteena on, että rakentaminen käynnistyy viimeistään 2022

27.12.2019 klo 12.05

Tuusulan kunnan tavoitteena on kehittää Hyrylän keskustaan monipuolinen liikekeskus, jonka yhteydessä on mm. toimitiloja. Tuusulan kunta pyrkii vuokraamaan liikekeskuksesta kunnantalon korvaavia tiloja. Liikekeskus sijoittuu nykyisen ostoskeskuksen alueelle ja tavoitteena on, että joukkoliikenteen solmukohta säilyy alueella.

Tuusulan kunnanhallitus käsitteli Hyrylän liike ja palvelukeskuksen rakentamista kokouksessaan 25.11.2019. Kunnanvaltuusto merkitsi palveluverkolle asetetut tarkennetut tavoitteet tiedoksi kokouksessaan 9.12.2019. Suunnitteluvarauspäätös on juuri tehty.  

Kunta valitsi jatkosuunnittelun yhteistyökumppaniksi NREP Oy:n. Kumppanin valinta perustui kilpailutukseen ja sen rinnalla mahdollisten kumppaneiden, kuten kaupan keskusliikkeiden, kanssa käytyyn markkinavuoropuheluun.

Yhteistyökumppaneiden saamiseksi palvelukeskushankkeeseen lähetettiin kysely useille mahdollisiksi koetuille investoreille ja rakennusliikkeille. NREP Oy ja Skanska Oy yhteistyökumppaneineen ilmoittivat kiinnostuksensa hankkeeseen ja jättivät ehdotuksensa jatkosuunnittelun pohjaksi. Molemmat suunnitelmat perustuvat yhteistyöhön HOK-Elannon kanssa kaupallisten palvelujen sijoittumisesta suunnittelualueelle. 

Kumppaniksi valittu NREP Oy tarkentaa seuraavaksi suunnitelmaa yhteistyössä kunnan ja muiden hankkeen osapuolten kanssa. Tarkoitus on myös osallistaa kuntalaisia ja muita hankkeesta kiinnostuneita suunnitelman kehittämisessä.

–  Liikekeskushanke on lähivuosikymmenien merkittävin muutos keskusta-alueen osalta. On hienoa, että hanke nyt etenee. Kuntalaiset ja muut asiasta kiinnostuneet pääsevät osallistumaan työpajassa vielä kevään aikana. Tavoitteena on, että rakentaminen käynnistyy viimeistään 2022 ja liike- ja palvelukeskus valmistuu jouluksi 2023, kertoo pormestari Arto Lindberg.

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

 

Takaisin