Sivistyksen toimialueen koronavirustiedote koteihin 23.3.2020

23.03.2020 klo 18.15

Tämän päivän hallituksen tiedotustilaisuudessa opetusministeri Li Andersson korosti, että kaikki tehdyt toimenpiteet tähtäävät siihen, että lähikontaktien määrä saadaan laskemaan kaikkien: lasten, nuorten ja aikuisten osalta. Siksi on tärkeää, että kaikki vanhemmat laskevat lastensa lähikontaktien määrän minimiin. Ministeri totesi painokkaasti: Älä vie lastasi opetukseen tai hoitoon, jollei ole aivan välttämätön pakko.

Huolta on herännyt etäopetuksen osallistuvien lasten erojen kasvamisesta. Tärkeintä nyt on lasten pitäminen kotona, jos siihen vain on mahdollisuutta. Kun poikkeustilanne on päättynyt, käydään lävitse tilannetta, mikä kouluissa on. Valtakunnallisesti on varauduttu lisäresurssien antamiseen oppimisen tukeen.

PERUSOPETUS JA KOULUT

Tuusulassa oli lähiopetuksessa 164 oppilasta tänään 23.3.2020.

Oppilaiden lounastuen kartoittaminen viikolle 14

Tuusulan kunta ei toistaiseksi järjestä kouluruokailua kotona opiskeleville oppilaille. Järjestämme lounastukea niille perheille, joilla on toimeentuloon liittyvä tarve. Kouluruokailu järjestetään lähiopetuksessa oleville. Haluamme välttää lähikontakteja, kuten ministeriö toivoo. 

Teemme uuden kartoituksen kouluruokailusta huoltajillemme, joiden lapset opiskelevat kotona. Tällä kyselyllä kootaan tieto viikon 14 lounastarpeesta. 

Vastaattehan tähän kyselyyn vain, jos teillä on taloudellinen tai muu painava syy siihen, että lounasta on vaikea järjestää. Vastausaikaa on ma 23.3.- ke 25.3. klo 12.00 asti. 

Linkki kyselyyn vastaamiseksi:
https://www.lyyti.fi/reg/tarve_oppilaan_lounastukeen_viikolle14

Tähän kyselyyn vastaamalla voit noutaa viikon 14 lounaspaketin maanantaina 30.3. klo 14-17 Kellokosken alueella Kellokosken koululta, Jokelan alueella Jokelan koulukeskuksesta ja Etelä-Tuusulan alueella Rykmentinpuiston keskuskeittiöltä. Jos et vastaa kyselyyn, et voi myöskään noutaa ruokapakettia.

Kyselyä on kehitetty siten, että nyt perheeltä kysytään, monenko oppilaan ruokapaketin he tarvitsevat.

Korostamme, että ruokapaketin ilmoittamisen tarve ja saamisen peruste on ensisijaisesti taloudellinen. On myös tärkeää, että paketin noutaa vain huoltaja yksin, ei yhdessä lasten kanssa. Pyrimme kaikin keinoin välttämään lähikontakteja.. 

VARHAISKASVATUS, PÄIVÄKODIT JA PERHEPÄIVÄHOITO

Kaikki kunnalliset päiväkodit ja yksityiset päiväkodit ovat auki. Varhaiskasvatukseen osallistui 297 lasta.  Perhepäivähoidossa on ollut 36 lasta, alle puolet normaalista. Esiopetuksessa oleville on lähetty lisämateriaalia opetuksen tueksi.

TUUSULAN OPISTO

Ensimmäiset Opiston opetusryhmät ovat aloittaneet etäopiskelun. 

TUUSULAN KUVATAIDEKOULU

Kuvataidekoulun opetus toteutetaan tällä hetkellä etäopetuksena, joka korvaa lähiopetuksen toistaiseksi. Koteihin tarjottavista materiaali- ja välinepaketeista tiedotetaan kuvataidekoululaisten huoltajia, kun toimituksen tilanne tarkentuu.

VAPAA-AIKAPALVELUT

Tuusulan alueellisen nuorisotyön jokaisella nuorisotalolla on oma Discord-kanava, johon kaikki nuoret ovat tervetulleita. Työntekijät tavoittaa myös Snapchatista, Instagramista ja Whatsappista. Alueellinen nuorisotyö järjestää myös verkkotapahtumia nuorille.

Kaikki Tuusulan verkkonuorisotilat ovat avoinna tilojen aukioloaikoina:
Jokelan Monari: https://discord.gg/aqXtb4E
Kellokosken Nuorkka: https://discord.gg/ysu4wub
Riihikallion Kertsi: https://discord.gg/2qzY9an
Lahelan Terttu: https://discord.gg/BGcKBGk
Hyrylän alue: https://discord.gg/s82gCye

Nuoria kokoontuu edelleen isoillakin ryhmillä. Suosittelemme, että huoltajat keskustelisivat asiasta nuorten kanssa, muistuttaisivat koronaohjeistuksista ja kertoisivat nuorille yllämainituista alueellisen nuorisotyön Discord-kanavista. Kaikki nuoret ovat tervetulleita kanavillemme ja ottamaan yhteyttä nuoriso-ohjaajiin.

Tuusulan urheilukeskuksen hiihtoladun ylläpito on lopetettu 22.3.2020, huomioiden pääkaupunkiseudun muiden hiihtolatujen sulkemisaikataulu.

Kun liikut avoinna olevilla liikuntapaikoilla, ota huomioon kanssaihmiset ja pidä asiaankuuluva etäisyys turvallisuuden takaamiseksi. Käytä käsineitä kuntovälineissä ja huomioi korona-ohjeistus kokoontumismäärien osalta. Osa ulkoilu- ja virkistysalueista ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja, ohjeiden noudattaminen on kaikkialla tärkeää.

KULTTUURI, MUSEOT JA KIRJASTOT

Kirjastot kiinni – linkkejä verkon aarteisiin

Kirjastojen ovet ovat kiinni, mutta kirjallisuuden, tiedon ja viihteen äärelle pääsee myös verkossa. Tänne on koottu linkkejä sekä kirjaston omin että muihin avoimiin e-aineistoihin. Katso myös ohjeet e-aineistojen käyttöön /sivu.tmpl?sivu_id=1330 ja verkkokirjaoon kootut omat ja muiden e-palvelut https://kirkes.finna.fi/Content/eaineistot.

Ajankohtaista museosta

Museokohteet ovat kiinni, mutta henkilökunta on töissä. Arkisto- ja tietopalvelut, kokoelmatyö sekä näyttelyiden, museopedagogiikan ja muun toiminnan suunnittelu ja valmistelu jatkuvat lähes normaalisti ja yhteys henkilökuntaan toimii parhaiten sähköpostilla ja puhelimitse.

Voitte seurata toimintaamme sosiaalisen median palveluissa Facebookissa ja Instagramissa, jossa tiedotamme myös museon digitaalisista palveluista ja sisällöistä.

Yhteistyöterveisin,
Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja

Takaisin