Tuusula kukkimaan 2020 – pörriäisten ja kuntalaisten hyvinvointia lisätään kukkaniittyjen muodossa

19.05.2020 klo 14.00

Tuusulan kunnan Viherpalvelut toteuttaa Tuusula kukkimaan 2020 -projektin ideoitaan tänä kesänä kukkapeltojen muodossa ja osallistumalla Ylen Pelasta pörriäinen -kampanjaan. Kampanja kutsuu meistä jokaisen pölyttäjien auttamistalkoisiin. Tee oma pörriäistekosi ja kutsu pörriäiset kylään istuttamalla kukkia pihaasi tai parvekkeellesi – Tuusulan Viherpalvelut toteuttaa pörriäistekonsa värikylläisten Tuusula-seoksella kylvettyjen kukkaniittyjen muodossa.  

Tuusula kukkimaan 2020

Tuusula kukkimaan 2020  hyvinvointia pörriäisille ja kuntalaisille  

Tuusula kukkimaan 2020 -projekti on saanut alkunsa Viherpalveluiden pohdinnasta keinoista, joilla heidän yksikössään voitaisiin lisätä Tuusulan viihtyisyyttä. Ideoiden taustalla ovat myös monet antoisat keskusteluhetket kuntalaisten kanssa 
 
Tänä kesänä projektin avulla luodaan pörriäisille mahdollisuuksia pölyttämiseen lisäämällä kukkapeltoja kunnan alueelle osana Pelasta pörriäinen -kampanjaaKukkapellot ovat myös oivallinen mahdollisuus tutustua peltojen asukkaisiin ja kasveihin hyödyntäen niitä oppimisympäristöinä. Kauniit kukkapellot lisäävät osaltaan Tuusulan viihtyisyyttä ja luovat hyvinvointia kuntalaisille.  

Tutustu Pelasta pörriäinen -kampanjaan.  

Uusia kukkaniittyjä eri puolelle Tuusulaa 

Yksi Tuusula kukkimaan 2020 -toteutuksista on kukkapeltojen lisääminen Tuusulan alueelle, sekä kunnan omille peltoalueille, että yhteistyössä paikallisten viljelijöiden kanssa heidän pelloilleen.  

Tuusulaan on tulossa kukkapeltoja tänä kesänä noin 8 hehtaaria, joista noin 2 hehtaarin alueelle kylvetään uutta Tuusula-seosta. Pääasiassa kukkapellot sijaitsevat Rantatien ja Kulloontien varrella sekä asuntomessualueella Rykmentinpuistossa. Kukkaloistoa on tulossa myös Jokelaan, sekä osallistuvan budjetoinnin hankkeena Lahelantien varteen. 
 
Tutustu Kukkapellot Tuusulassa vuonna 2020 -karttaan.  

Tuusula-kukkaseos loistaa Tuusulan väreissä 

Tuusulan Viherpalvelut on koonnut yhteistyössä Suomen Niittysiemenen kanssa Tuusula-seoksen, jonka kukkien väriloistosta päästään nauttimaan jo tänä kesänä.   

Tuusula-kukat on valittu mahdollisimman moni-ilmeisiksi ja värikkäiksi, ja valinnassa on huomioitu Tuusulan kunnan brändivärit sekä kukkien kukkimisajankohdat. Seos sisältää päiväkakkaran, ruiskaunokin, keltapäivänkakkaran, maloppin, silkkiunikon, malvikin ja hunajakukan siemeniä, ja se sopii istutettavaksi niin parvekelaatikkoon, kukkapenkkiin, puun juurelle kuin pihallekin luonnonmukaiselle alueelle, josta ei leikata nurmikkoa. Viihtyvyyden lisääminen voi näin ollen olla niin pieni kuin suurempikin teko.  

Haluatko kylvää pihallesi tai lähialueellesi pienen kukkakedon itsesi ja ohikulkijoiden iloksi? 

Ota yhteyttä ja hae Tuusula-kukkaseoksen siemenpussi yhteisöpuutarhurilta Laura Turpeiselta, p. 040 314 4333 tai laura.turpeinen@tuusula.fi.

Lisätiedot: 
Kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski, p. 040 314 4091 
Yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen, p. 040 314 4333 
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.  

Takaisin