Messukohde Metsänkuningas saa sisaren - lisää hybridikerrostaloasuntoja Puustellinmetsään

05.02.2021 klo 15.30

Rykmentinpuiston asuntomessualueella kesän messutoimintojen käytössä olleet tontit alkavat täyttyä. Alueen monipuolinen rakentaminen jatkuu, kun lisää townhouse-koteja, kerrostaloasuntoja ja omakotitaloja alkaa tänä vuonna nousta messukohteiden rinnalle messutoimintojen käytössä olleille tonteille. Kesän 2020 juhla-Asuntomessujen näyttämönä toimineelle Puustellinmetsän asuinalueelle on muuttamassa parin vuoden sisällä toistatuhatta uutta asukasta. Kokonaisuudessaan Rykmentinpuiston uusi asuinalue Tuusulan keskuksessa Hyrylässä on kaikkiaan jopa 15 000 asukkaan koti tulevan vuosikymmenen aikana.

Yksi tulevien asuntojen toteuttaja on jo asuntomessuilla esitellyn uudentyyppisen hybridikerrostalo Metsänkuninkaan rakennuttaja, Cubesta Oy. Metsänkuninkaan sisartalon As Oy Mesikämmenen rakentaminen on suunniteltu alkavan tänä vuonna. Kohde on ennakkomarkkinoinnissa. Kysyimme yrityksen toimitusjohtaja Ilkka Rainiolta, millaisia asuntoja yritys Tuusulaan toteuttaa.

Millaisen kohteen rakennutitte Asuntomessuille Tuusulaan 2020?

”Messukohteemme Metsänkuningas on hybridirakenteinen asuinkerrostalon. Talon runko on betonia, julkisivut kokonaan puuta ja sisäpinnoissa on myös paljon puuta. Taloon on liitetty useita asumista helpottavia palveluita, kuten mm. kotiin tilattavissa olevat ruoka-annokset, talon kylmäsäilytystilat kotiin tilattaville ruokaostoksille, etätyötila, SPA-osasto ja taloyhtiön asukkaiden käytössä oleva sähköauto.”

Mitä uutta Metsänkuningas ja sen viereen rakennettava Mesikämmen tuovat kerrostaloasumiseen?

”Tuomme asuinkerrostaloon omanlaisensa puutalofiiliksen, hyvät tämän päivän asumiseen vaatimuksiin vastaavat yhteistilat, energiaviisaat lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisut, sähköisen liikkumisen yhteiskäytössä olevan sähköauton, sähköauton latauksella varustettujen autopaikkojen ja sähköpyörien latauspisteiden muodossa. Edellä mainitsemani asumisen palvelut voi tilata oman mobiiliäpin kautta.”

Miksi valitsitte kohteenne rakennettavaksi juuri Tuusulaan ja Rykmentinpuiston asuntomessualueelle?

”Halusimme rakentaa Asuntomessuille. Alueella on korkeatasoinen infra ja kaupunkikuva.” 

Miten kuvailisit yhteistyötä Tuusulan kunnan kanssa rakennusprojektissanne? 

”Kunta toimi hankkeessa hyvin myötävaikuttaen ja yhteisiä asioita edistäen. Projektipäällikön rooli oli merkittävä asuntomessuprojektissamme ja yhteistyö hyvää. ”

Miten rakentaminen osaltanne jatkuu Rykmentinpuistossa?

”Metsänkuninkaan teema jatkuu. Rakennutamme kortteliin kolme asuinkerrostaloa.”

kerrostalojen muodostama suojaisa sisäpiha Asuinkerrostalojen muodostamalle suojaisalle sisäpihalle tulee pihasaunaosasto sekä viljelylaatikoita. Kuvassa keskellä näkyvä asuinkerrostalo on Asuntomessuille valmistunut Metsänkuningas.

Millaisena näet alueen vetovoiman messujen jälkeen?

”Vetovoiman säilyttäminen asuntomessualueella Puustellinmetsässä edellyttää uusien palvelujen rakentamista sekä Rykmentinpuiston että ennen kaikkea Hyrylän alueelle.”

Lähipalveluiden tarjonta monipuolistuu voimakkaasti lähivuosina

Puustellinmetsään sijoittuvan asuntomessualueen lähipalveluina muutaman sadan metrin päässä on Nesteen liikenneaseman yhteydessä automaattikauppa ja Postin pakettiautomaatti.

Yksityinen päiväkoti deli-kahviloineen sijaitsee aivan asuntomessualueen ytimessä. Samassa korttelissa on myös ikäihmisten hoiva- ja palveluasumista, sekä päiväkoti koirille.

Kunta rakentaa uuden peruskoulukampuksen Rykmentinpuistoon ja lukio saa tilat Rykmentinpuistosta rakentuvaan monitoimitalo Monioon. Rykmentinpuiston koulun toiminta on suunniteltu alkavan vuonna 2024 ja lukion vuonna 2023.

Alueen asukkaita palvelee kolme HSL:n liikennöimää bussilinjaa, joilla pääsee niin Hyrylään ja siitä edelleen Vantaalle Kehäradalle kuin kymmenen minuutin päähän Keravan rautatieasemalle.

Kilometrin päässä Hyrylässä on päivittäistavarakauppoja, apteekki, terveyskeskus, kirjasto ja uimahalli. Hyrylän keskustaan on nousemassa vuonna 2023 hypermarket ja liike- ja palvelukeskus.

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.

Linkit:

Tutustu As Oy Mesikämmenen ennakkomarkkinointimateriaaliin

Monio 

Rykmentinpuiston yhtenäiskoulu

Päiväkoti Pikkukarhu

Hoiva- ja palveluasuminen Puustellinmetsässä

Nesteen liikenneasema Puustellinmetsässä

 

Lue myös artikkelisarjan muut osat:

”Erilaista, tyylikästä, modernia” - townhouse-talot luovat tiivistä ja matalaa kaupunkimaisemaa

Takaisin