Tuusula on huolissaan nuorten pärjäämisestä korona-aikana – nuorten tukena Ohjaamo Tuusula ja alueellinen nuorisotyö

17.02.2021

Lähemmäs vuoden kestänyt korona-aika on jättänyt jälkensä myös nuorten elämään ja vaikuttaa tälläkin hetkellä jopa kauaskantoisin vaikutuksin. Nuorten sosiaaliset suhteet ovat olleet minimissään, osin opiskelujen siirryttyä etäopetukseen tai hybridiopetukseen sekä osin siksi, että monet nuorille suunnatut palvelut ovat olleet osan aikaa suljettuina, avoinna supistetuin palveluajoin ja -tavoin tai siirtyneenä hetkellisesti kokonaan verkkoon. Myös yhteydet kavereihin ovat vähäisempiä nuorten noudattaessa osaltaan kokoontumisrajoituksia. 

Korona-ajan tuoma yksinäisyyden tunne on tuttua myös tuusulalaisten nuorten keskuudessa. Tuusulan kunta haluaa kertoa nuorille, että he eivät ole yksin tilanteessa, vaan kunnan palvelut kuten Ohjaamo Tuusula ja alueellinen nuorisotyö on nuorten tavoitettavissa. 

Ohjaamo Tuusula nuorten tukena mieltä askarruttavissa asioissa

Tuusulan kunta on huolissaan nuorten pärjäämisestä korona-aikana ja muistuttaa, että nuoret voivat aina olla yhteydessä Ohjaamo Tuusulaan mieltään askarruttavissa kysymyksissä, liittyipä asia sitten urasuunnitteluun, työllistymiseen, hyvinvointiin, talouden hallintaan tai vaikkapa sosiaalisiin suhteisiin. Ohjaamoon nuori on tervetullut omana itsenään; yksin, vanhempien tai kaverin kanssa, ajanvarauksella tai ilman.

Ohjaamo Tuusulan ovet ovat auki nuorille, tarkemmat yhteystiedot löydät osoitteesta: www.tuusula.fi/ohjaamo

Alueellisen nuorisotyön toimintaa nuorisotiloissa, ulkona ja verkossa 

Tuusulan alueellinen nuorisotyö järjestää 29.1.2021 päivitettyjen koronasuositusten ja -rajoitusten mukaisesti kerhotoimintaa nuorisotiloissa sekä ulkona maksimissaan 10 nuoren ryhmälle kerrallaan. Kerhotoimintaan tulee ilmoittautua etukäteen. Lue lisää nuorten kerhotoiminnasta: www.tuusula.fi/nuoret

Pienryhmätoiminnan lisäksi Discord-verkkonuorisotila on auki joka päivä nuorille sunnuntaista torstaihin klo 15-21 ja perjantaista lauantaihin klo 16-22. Siirry Tuusulan nuorisotilojen yhteiseen Discord-verkkonuorisotilaan


Nuori, et ole yksin – ole meihin yhteydessä, niin etsitään yhdessä ratkaisuja!

Takaisin