Keusote tiedottaa: Tuusulan Hyrylässä kuntosalilla mahdollisia altistumisia koronalle

18.02.2021 klo 20.00

Hyrylän Olefit-kuntosalilla asioineet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle. Kuntosalilla on ollut kaksi koronapositiiviseksi todettua henkilöä eri aikaan. Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua ke 10.2.2021 klo 16–19 välisenä aikana tai ma 15.2. klo 16–18. Neljä lähikontaktia on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Salilla on samaan aikaan ollut noin kymmenkunta muutakin henkilöä, jotka ovat voineet mahdollisesti altistua.  Kuntosali on tiedottanut paikalla olleita asiakkaitaan mahdollisesta altistumisesta.

Suosittelemme, että kyseisenä aikana kuntosalilla asioineet henkilöt seuraavat terveydentilaansa tarkemmin seuraavan 14 vuorokauden aikana, ja hakeutuvat koronatestiin, mikäli ilmenee lieviäkin oireita tai turvavälit eivät ole toteutuneet. Mikäli ilmenee koronaoireita, jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Kiitämme Hyrylän Olefit-kuntosalia tilanteen hyvästä hoidosta ja asiakkaiden nopeasta kontaktoinnista ja tiedottamisesta. Kuntosalin henkilökunta on heti altistumisesta tiedon saatuaan tehnyt perusteellisen tilojen pesun ja desinfioinnin. Tämän lisäksi kuntosalilla noudatetaan päivittäisessä toiminnassa tarkasti korona-ajan suosituksia, kuten käsihygieniaa ja turvavälejä, ja henkilökunta käyttää kasvomaskeja.

Yleisohjeet koronatilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, 019 226 0099, 8–20.

 

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

 

Takaisin