Kysely Tuusulan palveluverkkosuunnitelmasta – tarkastelussa Jokelan alue

16.03.2021 klo 18.00

Tuusulan kunta toteuttaa ennakkovaikutusten arviointia osana kunnan päivitettyä palveluverkkosuunnitelmaa ja haluaa kuulla asukkaidensa sekä muiden tahojen näkemyksiä ennakkovaikutuksista. Arvioinnissa on nyt vuorossa Jokelan alueen palveluverkko. Kuntalaisten näkemyksiä ennakkovaikutuksista kerätään kyselyn kautta, joka on auki 16.3.–4.4.2021 välisenä aikana 

Palveluverkon kehittämistarpeet 

Kunnan palveluverkon keskeisen rungon muodostaa erityisesti kunnan koulujen palveluverkko. Lisäksi perusopetuksen opetussuunnitelmien asettamat vaateet puoltavat palveluverkon kehittämistä.  

Palveluverkon kehittäminen on taloudellisten säästöjen lisäksi tärkeää kunnan pito- ja vetovoiman vuoksi, laajojen sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi kokonaisvaltaisemmin ja oppimisen laadun paranemiseksi sekä tasa-arvoisen opetuksen järjestämiseksi. 

Ennakkovaikutusten arvioinnin näkökulmat 

Ennakkovaikutusten arvioinnissa huomioidaan erityisesti viisi näkökulmaa:  

  • Kuntalaisten näkökulma 

  • Ympäristönäkökulma (esim. ihmisten elinolot, terveys ja viihtyvyys) 

  • Organisaatio- ja henkilöstönäkökulma 

  • Talousnäkökulma 

  • Strateginen näkökulma 

Tärkeä osa ennakkovaikutusten arviointia onlapsivaikutusten arviointi. Lapsivaikutusten arviointi varmistaa lasten kuulemisen ja lasten oikeuksien toteutumisen päätöksenteossa. 

Kysely Jokelan alueen palveluverkosta 

Jokelan alueen palveluverkkoa koskevassa kyselyssä halutaan tuottaa tietoa siitä, millaisia vaikutuksia Jokelan koulukeskuksen kehittämisellä on. Jokelan koulukeskuksen kehittämisestä on valmistunut 2019 kehittämissuunnitelma, jonka eri vaihtoehdot ovat arvioitavana kyselyssä. 

Kyselyyn vastataan anonyymisti ja sen tulokset raportoidaan Tuusulan kunnalle anonyymisti. Kyselyyn vastaamalla voit myös osallistut arvontaan, jossa arvotaan 3 x 50 € S-ryhmän lahjakorttia. Kilpailuun osallistuminen edellyttää yhteystietojen jättämistä. Yhteystiedot arvontaa varten jätetään erilliselle lomakkeelle, eikä niitä voi yhdistää vastaukseen. Tutustu ennakkoon arvonnan sääntöihin. 

Kyselyyn Jokelan alueen palveluverkkouudistuksen ennakkovaikutuksista voit vastata 16.3.4.4.2021 välisenä aikana. 

Siirry kyselyyn. 
 
Kyselyn alustavat tulokset esitellään Jokelan alueellisissa ennakkovaikutusten illoissa 13.4., 14.4. ja 15.4.2021. Lisätiedot illoista löytyvät Tuusulan tapahtumakalenterista. 

 
Lisätietoja kyselystä antavat:  
 
Sisällöllisissä asioissa: Sivistyksen toimialueen kehittämispäällikkö, Tuusulan kunta, Tiina Simonstiina.simons@tuusula.fi 

Teknisissä asioissa: Analyytikko, Tuomas Luukkonen, Owal Group, tuomas@owalgroup.com 

Takaisin