Järvenpään ja Tuusulan yhteishanke nostaa Tuusulanjärven matkailupotentiaalin uudelle tasolle

01.04.2021 klo 07.55

Etelänlomien kristallinkirkkaat vedet ja paratiisisaaret voivat tuntua keskellä korona-arkea kaukaiselta unelta. Tuusulassa ja Järvenpäässä valmisteltu yhteishanke tuo näkymän kuitenkin lähemmäs todellisuutta.

Järven itäreunalle kuntarajan tuntumaan luodaan maantäytöllä ja kelluvilla rakenteilla luksusmökkitonteiksi kaavoitettavat tekosaaret, joiden konsepti on haettu Dubain Burj Al Arab Terrace -luksussaaresta. (Teksti jatkuu kuvan alla.)

jarvenpaa_ja tuusula_saari

Hankkeen odotetaan valmistuvan vuoden 2023 loppupuolella. Hanke käynnistyy 13.–15.8., jolloin Tuusulanjärvi puhdistetaan kemiallisella puhdistuksella.

– Järven puhdistaminen tapahtuu samaan tapaan kuin Littoistenjärven kemiallinen puhdistus vuonna 2017. Kristallinkirkas vesi Tuusulanjärvellä siivittää paikallismatkailun näinä vaikeina aikoina uudelle tasolle. Samalla järvi saadaan saatettua hyvään tilaan asetettujen ympäristötavoitteiden mukaisesti. Uskomme myös pääsevämme eroon useina vuosina järveä vaivanneesta leväongelmasta, arvioivat Tuusulanjärven ympäristöhankkeista kunnissa vastaavat Miia Haikonen ja Terhi Wermundsen.

Tuusulanjärvi on täydellisessä käyttökiellossa 13.–15.8. välisenä aikana, jolloin uimista ei suositella väliaikaisen korkean kemikaalipitoisuuden takia.

Saaret kahden kunnan yhteishallinnassa

Järvenpään ja Tuusulan tekosaaret valmistellaan Rauman telakalla, jossa myös Raumalta Dubaihin paloina kuljetettu keinotekoinen terassisaari rakennettiin vuonna 2016. Järvenpään saaren muoto noudattelee Järvenpään tunnusta ”Luonnotarta”, Tuusulan saari puolestaan Tuusulanjärven aaltoja. Molemmat saaret tulevat kummankin kunnan yhteishallintaan. Saarten suunnittelu on vasta alussa ja niistä on tarkoitus avata suunnittelukilpailu.

–  Saarten rakentaminen on suuri hanke ja edessä on vielä monta mutkaa ranta-asemakaavan muutoksesta rahoitukseen, mutta onnistuessaan kokonaisuus avaa täysin uuden lehden Järvenpään ja Tuusulan yhteisessä historiassa, arvioivat Tuusulan pormestari Arto Lindberg ja Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen.

kartta_Tuusulajärvi

 

Lisätietoja:

Pormestari Arto Lindberg, puh. 040 314 3101, etunimi.sukunimi@tuusula.fi
Kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen, puh. 040 315 2230, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

 

Takaisin