Aprillia, aprillia – Tuusulassa ja Järvenpäässä juhlitaan elokuussa

01.04.2021 klo 12.10

Toisin kuin Järvenpään ja Tuusulan aamun tiedotteessa kerrottiin, Tuusulanjärveen ei tulevana kesänä lasketa kemikaaleja, eikä suunnitella luksussaaria tai maantäyttöjä. Varaa kalenteriin kuitenkin 13.–15.8.2021.

Silloin Tuusulanjärvi muuttuu tapahtumisen areenaksi, jolloin juhlitaan Järvenpään 70. juhlavuoden merkeissä yhteistä juhlaviikonloppua. Koko Tuusulanjärven tienoo on tervetullut juhlistamaan kesää ja toivon mukaan päättymässä olevaa koronakurimusta.

– Meillä on mahtava järvi tällaisenaankin ilman luksussaaria ja kirkasta vettä. Palvelut järven ympärillä ja luonto houkuttelevat matkailijoita jatkossakin.  Elokuun juhlintaan toivotamme kaikki tervetulleiksi, toteaa Järvenpään kaupungin matkailupäällikkö Heidi Torvinen.

Toivotaan onnea myös uinnille Tuusulanjärvessä!   

– Tuusulanjärven uimavesi on toivottavasti tuolloin lämmintä. Sekä Järvenpäässä että Tuusulassa tehdään arvokasta ja pitkäjänteistä ympäristötyötä järven tilan parantamiseksi. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on vähentää valuma-alueilta järveen tulevaa ulkoista kuormitusta jopa puoleen nykyisestä, sanovat Tuusulanjärven ympäristöhankkeista kunnissa vastaavat Miia Haikonen ja Terhi Wermundssen.

Suoraan Tuusulan Taiteiden Yöstä

Perinteikkäästä Tuusulan Taiteiden Yöstä perjantaina alkava juhlaviikonloppu huipentuu koko Järvenpään 36 tunnin ajaksi valloittavaan Kaupunkilaisten juhlaan.

Tuusulan Taiteiden Yö on kävijöidenkin mukaan aito ja oikea Taiteiden yö, jota on vietetty vuodesta 1993 lähtien Tuusulanjärven rantamaisemissa. Tämän vuoden teemana on Uskallus. Luvassa on moni-ilmeinen ja helposti lähestyttävä taidetapahtuma, joka tarjoaa noin parikymmentä tapahtumapistettä kuuden kilometrin matkalla. Mukaan voi tulla kävellen, pyörällä tai tapahtumabussilla.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen. Kuva: Kari Kohvakka, kuvassa Fjällbon laituripaviljonki.)

Fjällbon laituri

Järvenpään Kaupunkijuhlaan

14.8. starttaa Järvenpäässä Kaupunkijuhla. Kahden päivän ja yhden yön ajan Järvenpään pulssi sykkii tauotta ja kaupungin tuottaman rungon ympärille kasvaa pienten ja suurempien tapahtumien kudelma – kulttuuria, taidetta, makuja, kohtaamisia ja uuden löytämisen riemua.

Koitpa kaupunkilaisten juhlan osallistumalla tai järjestämällä itse, tervetuloa mukaan seikkailuun, joka kulkee kotikatujen talkoista puistojen piknikkonsertteihin, kirjaston ja museoiden yöhön.

  • 13.8. Tuusulan Taiteiden Yö
  • 14.–15.8. Järvenpään kaupunkilaisten juhla

Varaa siis jo nyt viikonloppu kulttuurille ja kohtaamisille Järvenpäässä ja Tuusulassa!

Lisätietoja:

Tuusulanjärven ympäristötyö:

Projektipäällikkö Miia Haikonen, puh. 040 315 3161, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Kaavasuunnittelija Terhi Wermundsen, puh. 040 314 3065, etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Järvenpään matkailu:
Matkailupäällikkö Heidi Torvinen, puh. 040 315 3086, etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Järvenpään kaupunkijuhla:
Tapahtumatuottaja Kristian Schmidt, puh. 040 315 3249, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Tuusulan Taiteiden Yö:
Tuottaja Tiina Häkkinen-Kohvakka, tuusulantaiteidenyo@gmail.com

 

Takaisin