Tuusulan kirjastojen rajoituksia puretaan toukokuun alussa

Kirjastojen rajoituksia puretaan 3.5. alkaen. Asiakastilat avataan asiakkaille osittain ja kirjastoauto lähtee reiteille.

Kirjaston kokoelmat ovat asiakkaiden käytössä ja hyllyjen väliin pääsee itse hakemaan lukemista. Asiakastietokoneita ja muita laitteita on käytössä pikaiseen asiointiin.

Kirjasto noudattaa palveluiden avaamisessa viranomaisten terveysturvallisuusohjeita ja kävijöiden määrää rajataan tarvittaessa, jotta turvavälit toteutuvat. Kirjastossa ei edelleenkään voi oleskella ja suurin osa istumapaikoista on poistettu käytöstä. Tarjoamme yksittäisiä levähtämiseen tarkoitettuja istumapaikkoja. 

Ohjeita asiakkaille:

  • Suosi nopeaa asiointia. Pitempiaikainen oleskelu kirjastossa ei ole vielä mahdollista.
  • Tule vain terveenä kirjastoon.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Muista huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Kirjastossa on tarjolla käsidesiä.
  • Käytä itsepalvelua ja minimoi kontaktit. Pidä riittävä etäisyys muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Asioinnin nopeuttamiseksi varauksia voi tehdä verkkokirjastossa.

Kirjastoauto palvelee rajoitetusti

Kirjastoauto lähtee reiteille 3.5. Käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan myös kirjastoautossa. Iltareiteillä autoon pääsee sisälle vain yksi perhe tai kaksi asiakasta kerrallaan. Myös koulupysäkeillä rajataan oppilasmääriä. Varausten tekemistä etukäteen suositellaan asioinnin helpottamiseksi.

Ryhmät ja tilat

Koulu- ja muita ryhmiä otetaan vastaan vasta syksyllä. Kirjastojen lukusalit sekä kokous-, ryhmä-, paja- ja pelitilat ovat poissa käytössä toistaiseksi. Tilavarauksia otetaan vastaan kun varattavien tilojen avausajankohta on varmistunut. Pääkirjaston lehtisali avataan aamuisin klo 9.

Kirjaston tapahtumat

Tapahtumia järjestetään vain virtuaalisesti tai ulkona turvavälit huomioiden. Kirjaston henkilökunta polkaisee kirjastopyörällä kylille kesän aikana – ohjelmaa on Tuusulan puistoissa sekä lapsille että aikuisille. Tapahtumat löytyvät kesäkuuhun mennessä Tuusulan tapahtumakalenterista. Toivomme paikan päällä järjestettävien tapahtumien olevan mahdollisia syksyllä.

Kellokosken kirjaston remontti

Kellokosken kirjasto on suljettu syyskuuhun saakka. Lue lisää remontista.

Kirjastojen aukioloajat.

29.04.2021

Takaisin