Annanpuiston peruskorjauksen suunnitelmatyö on käynnistynyt – asukkaat vahvasti mukana jo luonnosteluvaiheessa

27.07.2021 klo 12.15

Nyt kartoitetaan käyttäjien kokemuksia ja näkemyksiä Kellokoskella sijaitsevan Annanpuiston tulevaisuudesta. Ensimmäisiä asukkaiden toiveita on kerätty heinäkuussa Kellokoskella järjestetyissä kesäisissä tapahtumissa ja nyt on mahdollisuus vaikuttaa suunnittelutyöhön sähköisen kyselyn kautta 31.8. asti. Luonnokset ovat nähtävillä myös elokuussa puistoon pystytettävässä esittelytelineessä.    

Asukkaiden toiveita puiston tulevaisuudesta on kerätty kesätapahtumissa  

Puiston tulevaisuudesta laadittuja luonnoksia on päässyt tarkastelemaan oikeassa ympäristössään Annanpuistossa 17.7. järjestetyssä työpajassa. Asukkaiden toiveita kerättiin myös Tuusula-viikon aikana Kellokosken Piknik-konsertissa. Luonnokset ovat lisäksi elokuun ajan nähtävillä myös Annanpuistoon pystytettävässä esittelytelineessä.  

Tutustu Annanpuiston luonnossuunnitelmiin: 
Annanpuisto luonnos 1
Annanpuisto luonnos 2
Annanpuisto luonnos 3

Luonnokset ovat laatineet Hämeenlinnan ammattikorkeakoulun hortonomiopiskelijat Jenni Piirto ja Iina Nousiainen.

– Annanpuistossa käydyissä keskusteluissa nousi esiin puiston historia ja sen tärkeys käyttäjille, etenkin puistoon lahjoitettujen ruusujen ja puistomaisuuden toivottiin säilyvän. Oleskelualueet, penkit sekä riippukeinut saivat kannatusta osakseen, kertoo Iina Nousiainen Annanpuiston työpajan tuloksista.  

Vesiaiheen kunnostus on ollut monen asukkaan toiveena. Puistoon on toivottu myös erilaisia toiminnallisuuksia.  

Osallistua voi myös sähköisellä kyselyllä 31.8. asti 

Annanpuiston kehittämisestä kiinnostuneet voivat vaikuttaa suunnitelmatyöhön nyt myös sähköisesti vastaamalla kyselyynKyselyssä on esillä kolme luonnossuunnitelmaa puistoalueesta, ja niitä voi kommentoida karttamerkinnöillä tai avoimissa kommenttikentissä. Kysely on avoinna 31.08.2021 kello 23.59 asti. 

– Kyselyn sulkeuduttua tutustutaan asukkailta saatuihin näkemyksiin ja palautteesta tehdään kooste. Puiston suunnittelua jatketaan syksyllä ja luonnoksista edetään varsinaiseen suunnitelmaan asukkailta tullut palaute ja toiveet huomioiden, kertoo suunnitteluhortonomi Minja Koivunen. 

Puiston suunnitelma on arviolta valmis vuoden 2021 loppuun mennessä. Hyväksytyn suunnitelman jälkeen edetään toteutusvaiheeseen ja puiston peruskorjaus ajoittuisi vuodelle 2022. 

Siirry vastaamaan kyselyyn. 
 
Lisätiedot:  
Suunnitteluhortonomi Minja Koivunenminja.koivunen@tuusula.fi040314 4966

Takaisin