Murupuisto ja Kaffepaussi puistojen avajaisia vietetään Lahelanpellossa 21.9. klo 17–19

17.09.2021

Tiedote on julkaistu 31.8.2021 ja päivitetty 17.9.2021 uudella ohjelmanumerolla Riesa-Pellellä. 

T
uusulan Lahelassa sijaitsevalle uudelle Lahelanpellon asuinalueelle on valmistumassa näinä hetkinä kaksi uutta puistoa  lasten leikkeihin soveltuva Murupuisto sekä viherkeitaaksi ja pelailupaikaksi muodostuva Kaffepaussi. Puistojen avajaisia vietetään tiistaina 21.9. klo 1719. 
 

Uuden Lahelanpellon asuinalueen Murupuisto tarjoaa valmistuessaan oivalliset mahdollisuudet lasten leikeille ja lapsiperheiden kohtaamisille. Puistosta löytyy monipuolisia leikkivälineitä ja keinuja kaiken ikäisille lapsille. Myös lasten vanhempia on ajateltu leikkialueen läheisyydestä löytyvällä kuntoilutelineellä. Leikkialueen vieressä on lisäksi pyöräparkki. 

Alueen vihreäksi keitaaksi on puolestaan muodostumassa ympyrän muotoinen Kaffepaussin puisto, josta löytyy monitoimiareena pelailuun ja kuntoilulaitteita. Puistossa on lisäksi laajat nurmi-, niitty- ja pensasalueet sekä piknik-alue.  

Puistot sijaitsevat Lahelanpellon asuinalueella noin muutaman sadan metrin päässä toisistaan. Sijainnit näet alta kartalta:
 
 
Lahelanpellon uusien puistojen sijainnit kartalla

Avajaisohjelmaa 21.9. klo 1719  

Murupuiston ja Kaffepaussin puistojen avajaisia vietetään tiistaina 21.9. klo 1719. Varsinainen avajaisohjelma toteutetaan Murupuistossa. Tilaisuus avataan klo 17 avajaispuheella, jonka pitää valtuuston 2. varapuheenjohtaja Jari AnttalainenLisäksi puheen pitää rakentajan edustaja kertoen puistojen rakentamisvaiheista. 
 
Avajaisissa on mahdollisuus tutustua omatoimisesti puistojen tarjontaan ja nauttia kahvi-, mehu- ja kakkutarjoiluista Murupuistossa. Tarjoilut on varattu 100 ensimmäiselle. Myös arpaonni suosii yhtä avajaisiin osallistujaa Tuusulan kunnan viherpalveluiden arvonnassa, johon voi osallistua paikan päällä Murupuistossa. Lapsia ja lapsenmielisiä hauskuuttaa koko tapahtuman ajan Riesa-Pelle.  
 
Kaffepaussin puistossa on mahdollisuus tutustua avajaisten aikana omatoimisesti eri liikuntalajeihin monitoimiareenaa hyödyntäen tai leikkimielisiin tarkkuusheittokilpailuihin osallistuen. Paikalla on myös Tuusulan kunnan liikuntavaunu, joka sisältää monipuolisen valikoiman erilaisia pelaamiseen ja liikkumiseen soveltuvia välineitä.  
 
Myös Tuusulan osallistuvan budjetoinnin vuoden 2022 toteutusten ideointi alkaa Murupuistossa tapahtuman aikana. Tule ideoimaan, miten voisimme tehdä yhdessä Tuusulasta viihtyisämmän.  

Terveysturvallisesti avajaisiin 

Tuusulan kunta noudattaa yleisötapahtumissa Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksiä ja Keusoten koronarajoituksia ja -suosituksia terveysturvallisuuden varmistamiseksi.  
 
Osallistujia pyydetään saapumaan avajaistapahtumaan tapahtumahetkellä voimassa olevien suositusten mukaisesti kuten kasvomaskien kanssa, noudattamaan 12 metrin turvavälejä sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Paikan päällä on tarjolla kasvomaskeja, jos oma sattuu jäämään kotiin, ja käsidesejä toimintapisteissä. Tulethan avajaisiin vain terveenä! 
 
Lisätiedot:  
 
Puistojen avajaiset: Kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski, p. 040 314 4091, riitta.kalliokoski@tuusula.fi 

Puistojen rakennuttaminen: Rakennuttajahortonomi, Niko Etula, p. 040 314 4096, niko.etula@tuusula.fi  


Takaisin