Keusotelta vahva maskisuositus ja alueellinen etätyösuositus pahentuneessa epidemiatilanteessa – Tuusulan kunta noudattaa suosituksia

18.11.2021 klo 16.50

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä Keusote on tänään viestinyt pahentuneesta epidemiatilanteesta: Koronatartuntojen määrä jatkaa yhä nousuaan. Keusoten alueella päiväkohtaiset tartuntamäärät ovat tällä hetkellä korkeampia kuin kertaakaan aiemmin koronaepidemian aikana. Keusoten alueen ilmaantuvuus on tällä hetkellä lähes 200 / 100 000 / 14 vrk.

Myös sairaalahoidon kuormittuvuus on nousussa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Keusoten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut ja tartuntaryppäitä on ollut selvästi aiempaa enemmän.

Keusote on 18.11.2021 päättänyt toimista tämänhetkisessä koronatilanteessa. Uudet suositukset astuvat voimaan välittömästi, ja ovat voimassa toistaiseksi. Tuusulan kunta noudattaa Keusoten suosituksia.

 

Vahva maskisuositus 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille

Keusote antaa vahvan maskisuosituksen 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Suositus koskee sekä rokottamattomia että rokotettuja henkilöitä.

Tuusulan koulujen 6.-luokkalaiset ja yläkoulujen oppilaat käyttävät maskeja suosituksen mukaan. Myös kunnan henkilöstö noudattaa maskisuositusta, ja käytäntö koskee myös koulujen ja päiväkotien henkilökuntaa. Maskeja otetaan käyttöön heti, kun se on mahdollista.

Kunta varmistaa, että maskeja on tarjolla riittävästi kunnan eri yksiköissä. Maskeja on tarjolla myös heikoimmassa asemassa oleville kuntalaisille kirjastoissa ja asiakaspalvelu Tuusinfossa. Maskeja annetaan kirjastojen ja Tuusinfon aukioloaikojen puitteissa.

 

Alueellinen etätyösuositus

Keusote antaa alueellisen etätyösuosituksen, joka on voimassa Keusoten kuntien alueella: Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Tuusulassa noudatetaan laajennettua etätyösuositusta toistaiseksi niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Katso Keusoten alueen koronasuositukset ja -rajoitukset: https://www.keusote.fi/palvelumme/korona/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

 

Suosituksia ja rajoituksia tarkennetaan – lisätietoa ensi viikolla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on julkaissut tänään rajoituksia liittyen yleisötilaisuuksiin.

Avin tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69925012

Tuusulan kunta tekee tähän perustuen yksityiskohtaisempia linjauksia liittyen koulujen, kulttuurin ja vapaa-aikapalveluiden yleisötilaisuuksiin. Rajoitukset Tuusulan kunnan osalta täsmennetään ensin viikolla.

Takaisin