Etelä-Suomen avi julkaisi uudet rajoituspäätökset – esimerkiksi uimahalli ja kuntosalit aukeavat Tuusulassa 1.2.2022

31.01.2022 klo 17.00

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut koronarajoituksia lieventäviä päätöksiä Helsingin ja Uudenmaan alueella. Päätökset tulevat voimaan 1.2.2022 alkaen.

Nyt voimassa oleva päätös, jolla on määrätty tiettyjä liikunta-, harrastus- ja virkistystiloja suljettavaksi, kumotaan kokonaan. Kaikki tähän asti suljetut tilat voi siis avata tiistaina yleisön ja osallistujien käyttöön, mutta tilojen käytössä täytyy huolehtia edelleen terveysturvallisuudesta. Lähikontaktien aiheuttama tartuntariski on pyrittävä minimoimaan. Terveysturvallisuudesta huolehtimiseksi voidaan esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, tehdä asiakaspaikka- tai tilajärjestelyitä tai muita toimenpiteitä

Päätöksen myötä esimerkiksi Tuusulan kunnan ylläpitämä uimahalli ja kuntosalit sekä muut liikuntatilat aukeavat yleisölle 1.2.2022. Tämän viikon aukioloajat ovat rajatut ja ne voi tarkistaa uimahallin verkkosivuilta www.tuusula.fi/uimahalli. Vapaa-aikapalveluiden ja Tuusulan Opiston liikuntaryhmät käynnistyvät 7.2. alkaen ja niiden käynnistymisestä viestitään kurssilaisille erikseen.

Kurssilaisia ohjeistetaan myös terveysturvallisuuteen liittyvistä seikoista.

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksien koskevien rajoitusten lieventämisestä. Päätöksen myötä 1.2.-15.2. sisätiloissa voi järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia, jos kaikilla osallistujilla on määritellyt istumapaikat. Jos määriteltyjä istumapaikkoja ei ole, minkään kokoisia kokoontumisia ei voi järjestää. Ulkotilojen kokoontumisten yleisömäärää ei tähänkään asti ole rajoitettu aluehallintoviraston määräyksellä.

Tilojen käytöstä vastaavat toimijat tai tilaisuuksien järjestäjät voivat yhä edellyttää asiakkailta tai osallistujilta koronapassia samoilla periaatteilla kuin tähän asti, mutta passia ei voi tällä hetkellä käyttää vaihtoehtona rajoituksille.

Kun viranomaisten asettamia rajoituksia puretaan, jokaisen oma vastuullinen toiminta korostuu: on syytä edelleen noudattaa yleisiä suosituksia lähikontaktien välttämisestä, hygieniakäytännöistä ja maskin käyttämisestä. Rokotukset vähentävät tehokkaasti riskiä koronataudin vakavalle muodolle ja sairaalahoidon tarpeelle.

Lisätietoja:

Avin tiedote

Takaisin