Muutoksia Tuusulan kunnan toiminnassa kokoontumisrajoitusten kevennyttyä 8.2. alkaen

09.02.2022 klo 13.05

Kuten kerroimme aiemmin, Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lieventänyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia. Päätös koskee Keusoten alueen kuntia, Tuusula mukaan lukien.

8.2.–22.2.2022 sisätiloissa voi järjestää yleisötilaisuuksia, joissa on 50–500 henkilöä edellyttäen, että tilaisuuden osallistujamäärä on enintään 50 % tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa.

Yleisöllä ei tarvitse enää olla istumapaikkoja tilaisuuksissa.

Enintään 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman tilan kapasiteettiin suhteutettavaa osallistujamäärää. Ulkona järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärää ei ole rajoitettu.

Suurten, yli 500 henkilön tilaisuuksien järjestäminen sisätiloissa on kiellettyä edelleen 22.2.2022 saakka voimassa olevalla päätöksellä.

Muutokset Tuusulassa

Rajoitusten kevennyttyä Tuusulan kunnan luottamuselimet palaavat asteittain lähikokouksiin. Esimerkiksi kunnanhallitus kokoontuu 14.2. pelkästään lähikokouksena, samoin kuin valtuusto 7.3.

Tuusulan museot ovat myös luopuneet koronapassien kysymisestä asiakkailta.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän 18.11.2021 antama vahva maskisuositus on voimassa toistaiseksi ja alueellinen etätyösuositus helmikuun loppuun saakka. Tuusulan kunta noudattaa suosituksia. Etätyöstä palataan hybridityöhön portaittain.

Kun viranomaisten asettamia rajoituksia puretaan, jokaisen on hyvä muistaa toimia vastuullisesti: on syytä edelleen noudattaa yleisiä suosituksia lähikontaktien välttämisestä, hygieniakäytännöistä ja maskin käyttämisestä. Myös kattavan rokotesuojan hankkiminen on suositeltavaa.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) alueen voimassa olevat suositukset ja rajoitukset: https://www.keusote.fi/palvelumme/korona/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi, 040 314 3401

Takaisin