Tuusula tuomitsee Venäjän hyökkäyksen ja osoittaa tukensa Ukrainalle

28.02.2022

Venäjän sotatoimet ovat aiheuttaneet laajan humanitaarisen hätätilan Ukrainassa. 

– Ajatuksemme ovat ukrainalaisten luona. Osana Suomea ja sitä kansainvälistä yhteisöä, johon Suomi kuuluu, haluamme osoittaa tukemme Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneille ukrainalaisille, pormestari Kalle Ikkelä sanoo.

– Selvitämme mahdollisuuksia majoittaa ukrainalaisia pakolaisia sekä humanitaarisen avun antamista Ukrainalle, pormestari jatkaa.

Tuusulan kunta valaisee julkisia tiloja Ukrainan lipun värein. Valaistavasta kohteesta tai kohteista kerrotaan pian erikseen. Tuusulan kunnan logo ja sosiaalisen median profiilikuvat on julkaistu Ukrainan lipun väreissä.

Ukrainan tilannetta koskevat uutiset saattavat huolestuttaa lapsia. Tuusulan kunta on ohjeistanut kouluja ja päiväkoteja siitä, miten asian voi ottaa puheeksi. Myös perheille on lähetetty Wilma- ja Daisy-viesti aiheesta.

Suomeen ei nyt kohdistu välitöntä uhkaa, mutta Ukrainassa käynnissä olevan sodan vaikutukset voivat ulottua välillisesti myös Suomeen. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi johtaa tilanteeseen, jossa yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai keskeytyvät.

Kotitalouksien varautuminen auttaa yhteiskuntaa ja ennen kaikkea yksilöä ja hänen perhettään. Lisää kotitalouksien varautumisesta voi lukea osoitteesta: https://72tuntia.fi/

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on päivittänyt verkkosivuilleen useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia väestönsuojelusta: https://pelastustoimi.fi/web/pelastustoimi/keski-uusimaa/palvelut/usein-kysytyt-kysymykset

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara, 040 314 3401, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

 

Tuusula_Logo_500

Takaisin