Tuusulan kunnanhallitus päättää maanantaina avustuksesta Ukrainalle

03.03.2022

Tuusulan kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan 7.3. avustuksen myöntämistä Ukrainalle.

– Esitämme kunnanhallitukselle, että Tuusula avustaa Ukrainaa ja sen kansalaisia humanitaarisen kriisin keskellä enintään 40 000 eurolla. Avustus annetaan Ukrainaan luotettavan avustusjärjestön kautta, kertoo pormestari Kalle Ikkelä.

Kriisi koskettaa syvästi koko Suomea ja tuusulalaisia. Tuusulan kunta vastaa avunpyyntöön ja haluaa osoittaa tukensa Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneille ukrainalaisille.

Suomen valtio on ilmoittanut tukevansa Ukrainaa rahallisesti ja tarvikelähetyksin sekä lähettämällä aseellista materiaaliapua. Suomen suurimmat kaupungit ovat päättäneet avustaa Ukrainan valtiota ja sen kansalaisia yhteensä noin 1,5 miljoonalla eurolla.

Tuusulalaiset voivat halutessaan osallistua Ukrainan tukemiseen organisoitujen valtakunnallisten avustuskanavien kautta. Näitä ovat esimerkiksi Suomen Punainen Risti, Unicef, Pelastakaa Lapset ry ja Kirkon ulkomaanapu.

Maahanmuuttovirasto pyytää ilmoittamaan Ukrainasta vapaaehtoisilla kuljetuksilla saapuvista ukrainalaisista etukäteen. Suomessa lukuisat toimijat ja yksityishenkilöt ovat kertoneet hakevansa Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen takia paenneita ihmisiä Suomeen. Lomake ja ohjeet ilmoitusta varten löytyvät Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta.

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara, 040 314 3401, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Takaisin