Tuusula jatkaa tuusulalaislähtöisen estejuoksija Topi Raitasen tukijana

15.03.2022

Tuusulan kunta jatkaa yhteistyösopimustaan tuusulalaislähtöisen estejuoksija Topi Raitasen kanssa. Tiistaina 15.3.2022 Paijalan koululla allekirjoitettu sopimus kattaa yhteistyön jatkumisen vuodeksi eteenpäin, maaliskuun 2023 loppuun saakka.

– Monivuotisessa yhteistyössämme iloa tuottaa Raitasen myönteinen persoona ja Tuusulan omakohtainen tunteminen, iloitsee pormestari Kalle Ikkelä.

Tuusulan kunnan ja Topi Raitasen yhteistyöstä on takana useamman vuoden kokemus. Urheilijana Raitasta on tuettu kaudesta 2019 lähtien ja yhteiseen hiileen on puhallettu niin vuoden 2020 Tuusulan Asuntomessujen kuin asumisen ja liikuntamahdollisuuksien esille tuonnin osalta. Kaudella 2021 Tuusula tuki Tokion olympialaisiin Suomen yleisurheilujoukkueeseen valmistautunutta ja osallistunutta Raitasta.

– Vuodeksi eteenpäin uusitun sopimuksemme tavoitteena on tukea Topin menestymistä kansainvälisellä huipputasolla. Hän osoitti Tokion olympialaisten 3 000 metrin esteiden finaalissa olevansa lajissaan ehdotonta huippua koko maailmassa, kertoo pormestari Ikkelä.

Tuusula on Topi Raitaselle rakas kotipaikkakunta. Lapsuudenkoti, joka sijaitsee sopimuksen allekirjoittamispaikkana toimineen Paijalan koulun läheisyydessä, on tänä päivänäkin tuttu piipahtamispaikka hänelle. Lapsuudenkoti sijaitsee Tuusulan vuoden 2000 asuntomessualueella Nummenharjussa. Topi on Paijalan koulun kasvatteja ja koulun uusittu lähiliikuntapaikka saikin viime vuonna nimekseen ”Topin piha” hänen kunniakseen. 

– Tuon mielelläni esiin hyviä kokemuksiani Tuusulassa asumisesta ja harrastamisesta. Tuusulan monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet tarjoavat jokaiselle jotakin. Koulujen ja päiväkotien liikuntaan innostavat piha-alueet tuovat iloa perheen pienemmille ja lähiliikuntapaikat innostavat jokaista kohottamaan kuntoaan ja pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan, iloitsee Topi Raitanen.

Allekirjoitustilaisuus 15.3.2022 Paijalan koululla
Kuva: Kuvassa takana vasemmalta oikealle Saranna Ylinen 6A, Maisa Kauhajärvi 6B, pormestari Kalle Ikkelä, Topi Raitanen ja edessä vasemmalta oikealle Seela Keränen 5B ja Jimi Kivinen 5A.

Lisätiedot:
pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva, 040 314 2220, risto.kanerva@tuusula.fi

Takaisin