Kevään Skidiviikko järjestettiin lähitapahtumana

29.03.2022

Skidiviikko järjestettiin 21.–26.3.2022 tuusulalaisille lapsille koronavuosien jälkeen normaaliin tapaan. Viikon aikana tapahtumia oli yhteensä seitsemäntoista esityksen verran, jonka lisäksi toimintaa tuottivat myös kulttuuripalveluiden lisäksi myös kirjastot ja museot. Tapahtumalla tavoitettiin yli tuhat tuusulalaisia lasta ja aikuista.

Skidiviikon ohjelmassa lapset pääsivät kokemaan mm. taikuuden, musiikin, taiteen ja teatterin maailman. Tapahtumaviikon merkittävyys korostui, sillä monelle lapselle tämä Skidiviikko oli ensimmäinen kosketus elävään taiteeseen. Esitykset olivat täynnä iloa, ihmetystä ja naurua.

Skidiviikko-lastenkulttuuriviikkoja vietetään Tuusulassa kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Skidiviikot tuovat esittävän taiteen ammattilaisten esityksiä Tuusulaan lasten ja vanhempien iloksi! Elämyksiä ja oivalluksia koetaan Hyrylässä, Riihikalliossa, Kellokoskella ja Jokelassa.

Nukketeatteria pääkirjastolla tulevana lauantaina

Lastenkulttuuria on tarjolla kahden näytöksen verran myös tämän viikon lauantaina (2.4.) nukketeatteri Ofelian Nenäliinalippu -esityksessä. Esityksessä ystävykset puhuvat eri kieliä, eivätkä kohdatessaan oikein ymmärrä mitä toinen sanoo. Esitys käsittelee elävän musiikin ja nukketeatterin keinoin siitä, miten tärkeää meidän on löytää toisemme kieli- ja tapakulttuurin sekä ennakkoluulojen muurin tuolta puolenkin. Esitys soveltuu yli 4-vuotiaille. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan: www.tuusula.fi/skidiviikko

Lisätietoja:

Tuusulan kulttuuripalvelut
kulttuuri@tuusula.fi

Nukketeatteri-esityksessä näyttelijällä siili-nukke kädessä.

Takaisin