Tuusulan valtuuston seminaari: Vuosi 2022 on rakentamisen huippuvuosi

06.05.2022

Tuusulan valtuusto kokoontui seminaarin Haikkoon 5.5.–6.5.2022. Seminaarissa valmisteltiin talousarviota ja vuositavoitteita 2023. Toisena teemana olivat kumppanuudet, ja esityksiä kuultiin muun muassa Helsingin seudun liikenteen kuntayhtymästä, Keski-Uudenmaan sotesta ja tulevasta hyvinvointialueesta sekä TE-palveluiden muutoksesta.

– Tuusula kasvaa voimakkaasti tulevina vuosina. Tänä vuonna saavutetaan 40 000 asukkaan merkkipaalu, ja rakentamisessa eletään huippuvuotta, kun lasketaan yhteen omakotirakentaminen ja tuottajamuotoinen rakentaminen, valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg toteaa.

– Kunnan laskelmien mukaan jo nykyisen väkiluvun pitäminen edellyttää noin 200 uutta asuntoa vuodessa. Pormestariohjelmassa puhutaan 0,75 %:n vuosittaisesta väestönkasvusta, joten uusia asuntoja tarvitaan enemmän. Olemme valmistelemassa asuntopoliittista ohjelmaa, jossa pohditaan sekä määrälliseen tavoitteeseen vastaamista että asumisen laatua, Lindberg sanoo.

– Monet kriisit – koronapandemia, Ukrainan humanitäärinen kriisi ja työtaistelut – haastavat koko kuntakenttää ja Tuusulaa. Työskentelemme näiden asioiden parissa aktiivisesti ja samalla jatkamme viime vuoden puolella hyväksytyn uuden kuntastrategian toimeenpanoa. Seminaarin osallistujat tekivät tärkeää työtä ensi vuoden vuositavoitteiden parissa. Vuositavoitteiden ja talousarvion satsausten kautta strategiamme muuttuu teoiksi, pormestari Kalle Ikkelä kiittelee.

– Strategia toteutuu monen toimijan yhteispelillä. Kyse on kaikkien kunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden arkisesta työstä, mutta myös erilaisista kumppanuuksista. Lisäämmekin vuoropuhelua eri toimijoiden, erityisesti yritysten, kanssa, Ikkelä jatkaa.

Tuusulan kunta aloitti kuluvalla viikolla jälleen vierailut paikallisiin yrityksiin. Koronapandemian aikana vierailuja ei päästy tekemään.

 

Lisätiedot:

Valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Takaisin