Tuusula houkuttelee palveluverkon ympärille kaavoitettavalla monipuolisella asumisella

17.06.2022

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin 16.–17.6.2022 Krapin Pajalle Tuusulassa. Seminaarissa käsiteltiin muun muassa vuoden 2023 talousarviokehystä, elinvoimaohjelmaa, palveluverkko-ohjelmaa, kaavoituksen ja kunnallistekniikan työohjelmaa sekä maankäytön tontinluovutussuunnitelmaa.

– Kaavoitamme monipuolista asumista palveluverkon ympärille. Kunta on kasvu-uralla, ja palveluverkon uudistamisella ja riittävällä kaavoituksella pidämme tulevaisuuden kasvun edellytyksistä huolta. Uskon, että Tuusula houkuttelee asukkaita jatkossakin, pormestari Kalle Ikkelä sanoo.

– Pystymme tarjoamaan juuri sellaista asumista, jota monet hakevat: vahvuuksiamme on laadukkaan, väljän ja luonnonläheisen asumisen tarjoaminen vain pienen etäisyyden päässä pääkaupungista ja isomman kaupungin vilinästä. Uudistuva palveluverkko lisää houkuttelevuuttamme. Ensimmäinen palveluverkkokohteista, Martta Wendelin -päiväkoti, avaa ovensa elokuussa 2022 ja on jo nyt herättänyt runsaasti mielenkiintoa, Ikkelä jatkaa.

Syksyllä 2023 valmistuu palveluverkon seuraava kohde, lukio ja kulttuuritalo Monio, johon muuttavat Tuusulan lukio, Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu ja Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto. Moniossa on myös tiloja esimerkiksi konserttien järjestämiseen.

– Kulttuuritalona Monio mahdollistaa uusien kiinnostavien tapahtumien tuomisen Tuusulaan. Monio voi täydentää sitä kulttuuritarjontaa, josta monet paikalliset ja muut toimijat pitävät tällä hetkellä hienosti huolta, pormestari iloitsee.

Myöhemmin valmistuvia palveluverkkokohteita ovat Kirkonkylän kampus, Riihikallion monitoimikampus, Rykmentinpuiston monitoimikampus ja Lahelan kampus.

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

www.tuusula.fi/palveluverkko

 

Takaisin